23.3 C
Brăila
joi, septembrie 21, 2023
AcasăEconomiePrimele probleme pentru El Salvador dupa ce a adoptat Bitcoin ca mijloc...

Primele probleme pentru El Salvador dupa ce a adoptat Bitcoin ca mijloc legal de plata

El Salvador se confrunta cu primele probleme dupa ce a adoptat Bitcoin ca mijloc legal de plata. Masura ar putea pune in pericol imprumutul de la FMI, dupa ce acesta a avertizat despre riscurile utilizarii Bitcoinului pentru tranzactiile de zi cu zi.

O echipa FMI se va intalni cu presedintele din El Salvador, Nayib Bukele, in timp ce organizatia internationala cantareste cu atentie acordarea unui nou pachet de ajutor pentru tara a carei economie a fost lovita puternic de coronavirus.

„Adoptarea Bitcoinului ca mijloc legal de plata ridica o serie de probleme macroeconomice, financiare si juridice care necesita o analiza foarte atenta”, a declarat joi purtatorul de cuvant Gerry Rice. „Ceea ce am spus in trecut, in general, este ca activele criptografice pot prezenta riscuri semnificative, iar masurile de reglementare eficiente sunt foarte importante atunci cand avem de-a face cu acestea”, a adaugat Rice, citat de Mediafax.

FMI a aprobat in aprilie 2020 un ajutor de 389 de milioane de dolari pentru El Salvador, pe masura ce criza coronavirusului a cuprins globul. FMI este acum in curs de negocieri pentru un imprumut suplimentar, dar decizia luata de El Salvador cu privirea la Bitcoin ar putea intarzia, modifica clauzele sau chiar anula imprumutul.

Parlamentarii din El Salvador au aprobat marti un proiect de lege care va permite ca renumita moneda digitala sa fie utilizata pentru mai multe aspecte ale vietii de zi cu zi, de la achizitii de proprietati pana la contributii fiscale.

Acest lucru a facut din El Salvador prima tara care a aprobat Bitcoinul ca mijloc legal de plata pentru viata de zi cu zi.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente