10.2 C
Brăila
duminică, aprilie 2, 2023
AcasăEconomieOrdin ANPC: Produsele alimentare neambalate trebuie sa aiba informatii despre continutul de...

Ordin ANPC: Produsele alimentare neambalate trebuie sa aiba informatii despre continutul de substante alergenice

Comerciantii de produse alimentare neambalate trebuie sa afiseze la loc vizibil, incepand de azi, informatii legate de prezenta substatelor care pot provoca alergii sau intoleranta, anunta Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor.

Produsele alimentare nepreambalate (ex. produsele vrac) vor avea incepand de azi, in mod obligatoriu, informatii privind prezenta unor substante sau produse care pot cauza alergii sau intoleranta, potrivit unui ordin ANPC publicat in Monitorul Oficial.

Informatiile trebuie sa fie disponibile si accesibile direct la locul de desfacere/oferire a produselor alimentare nepreambalate sau, in cazul comercializarii la distanta, inaintea achizitionarii acestora.

De asemenea, „informatiile trebuie sa fie inscrise intr-un loc vizibil, usor accesibil, lizibil, de nesters si nu trebuie sa fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografic”, potrivit ANPC.

Pentru produsele alimentare nepreambalate vandute prin intermediul unei tehnici de comunicare la distanta (online), informatiile privind substantele/produsele care pot cauza alergii sau intoleranta figureaza pe suportul de vanzare la distanta, pe eticheta de pret sau ambalajul de transport, precum si in orice material informativ.

ANPC precizeaza ca produsele alimentare nepreambalate sunt acele produse alimentare in vrac sau turnate care nu sunt supuse operatiunii de preambalare si care, pentru a fi comercializate, sunt masurate si cantarite in prezenta consumatorului.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente