Acasă Administratie VIDEO Podul de la Braila “intra la apa” / Infiltratii in structura...

VIDEO Podul de la Braila “intra la apa” / Infiltratii in structura de baza a pilonilor de sustinere

Podul suspendat de la Braila, lucrare de doua miliarde de lei realizata de grupurile Astaldi (Italia) si IHI Infrastructure (Japonia), are probleme. Mai exact, infiltratii de apa in structura de baza a pilonilor de sustinere.
Problema a iesit la iveala dupa ce un filmulet, care prezinta apa scurgandu-se la baza podului, a aparut in data de 11 iunie pe YouTube.
Astfel, in replica la situatia semnalata de catre jurnalistii de la Libertatea, CNAIR a transmis urmatoarele:

Prin expertiza tehnica (…) au fost prevazute masuri de supraveghere a situatiei infiltratiilor (monitorizare fisuri si tasari), precum si masuri de interventie graduala pana la inlaturarea completa a infiltratiilor. De asemenea, pentru buna exploatare a podului si corecta monitorizare a acestuia sunt initiate unele actiuni pentru formarea unui grup de specialisti care vor administra acest obiectiv de investitii. Mai subliniem ca in vederea evitarii aparitiei unor consecinte asupra capacitatii structurale a blocurilor de ancoraj, antreprenorul a inceput lucrarile de etansare a rosturilor. Aceste lucrari se realizeaza in baza unei proceduri tehnice de executie aprobate de inginer”.

Compania spune ca nu va fi modificata structura podului, iar constructia acestuia se va face conform specificatiilor tehnice din documentatia de atribuire a contractului. In cazul in care, dupa monitorizare, sunt constatate noi degradari si infiltratii, constructorii vor fi notificati pentru extinderea garantiei.

Video AICI

Exit mobile version