Acasă Eveniment Evaluare Nationala 2021 – SUBIECTE / Ce le-a picat elevilor la Limba...

Evaluare Nationala 2021 – SUBIECTE / Ce le-a picat elevilor la Limba si Literatura Romana

Aproape 2.280 de elevi din judetul Braila sustin astazi proba de limba romana la Evaluarea Nationala 2021. Pentru prima data, elevii au primit subiectele sub forma de brosura si au avut 15 minute in plus pentru completarea datelor personale pe foaia de examen.

La Subiectul I, candidatii au primit doua texte la prima vedere (un fragment apartinand autorului Sorin Titel si al doilea, un fragment preluat din Dilema Veche), pe baza carora candidatii au avut de rezolvat mai multe cerinte.

La Subiectul II, elevii au primit cerinta de a scrie un text narativ in care sa povesteasca o situatie neprevazuta din timpul unui joc cu prietenii in curtea scolii.
Observatorul Prahovean a publicat, in premiera, subiectele probei de Evaluare Nationala la limba si literatura romana 2021.

Comunicarea rezultatelor se face anonimizat, atat in centrele de examen, cat şi pe site-ul evaluare.edu.ro, respectandu-se Regulamentul general privind protectia datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care inlocuiesc numele şi prenumele candidatilor şi care au fost distribuite candidatilor, pe baza de semnatura de primire, la prima proba sustinuta.

Media generala obtinuta la Evaluarea Nationala are o pondere de 80% in calculul mediei de admitere in clasa a IX-a.

Exit mobile version