Acasă SOCIAL 500 de hectare de teren agricol din Tulcea, inundate din cauza viiturilor....

500 de hectare de teren agricol din Tulcea, inundate din cauza viiturilor. Localnicii sunt la pamânt

Potrivit Directiei de Agricultura Judeteana Tulcea, ploile abundente inregistrate in ultimele zile au dus la inundarea a aproximativ 500 de hectare de teren agricol din judet. Potrivit Mariei Mahu, directoarea institutie, suprafetele afectate de inundatii sunt in localitatile Peceneaga, I.C. Bratianu, Smârdan, Vacareni, Luncavita si Macin.

Teren agricol, inundat din cauza viiturilor

Directoarea Directiei de Agricultura Judeteana Tulcea a precizat ca, anterior Codului rosu de precipitatii abundente de la finalul saptamânii trecute, au fost pus o serie de statii de desecare pentru a proteja culturile. Potrivit acesteia, reprezentantii DAJ evalueaza pagubele produse de ploile abundente din ultima saptamâna.

„Numai la I.C. Bratianu avem semnalate culturi afectate pe circa 200 de hectare. Suprafata afectata este posibil sa fie mai mare de 500 de hectare, fiindca pâna acum nu s-a putut intra pe terenuri”, a declarat , directoarea DAJ.

„Acolo unde nu au existat statii de desecare, proprietarii terenurilor agricole au actionat cu motopompe proprii pentru a proteja culturile”, a mentionat directoarea Maria Mahu.

Case izolate si drumuri inchise din cauza ploilor

In judetul Ialomita, in doua comune au intrat apa in case si in mai multe gospodarii. De asemenea, mai multe strazi din municipiul Fetesti sunt inundate si blocate. Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta actioneaza pentru evacuarea apei de pe strazi. Circulatia a fost suspendata din cauza apei pe mai multe artere din localitate.

Potrivit ISU Galati, o femeie de 67 de ani a fost salvata duminica de pompierii militari. Aceasta se afla in bucataria de vara care s-a prabusit peste ea. Din cauza infiltratilor de apa, aceasta s-a prabusit in beciul de sub ea, femeie fiind prinsa sub darâmaturi.

In judetul Braila, localitate Vladeni, se pare ca ploile au facut cea mai mare paguba. Aici, 50 de gospodarii au fost inundate duminica dimineata. Oamenii legii actioneaza pentru a scoate apa din curtile oamenilor. Judetul Braila se afla sub cod rosu de averse.

Sursa: Playtech.ro

Exit mobile version