9.6 C
Brăila
luni, martie 27, 2023
AcasăInvatamantEvaluare Nationala 2021. Subiectele la Matematica - ce au avut de rezolvat...

Evaluare Nationala 2021. Subiectele la Matematica – ce au avut de rezolvat elevii

Evaluarea Nationala 2021 continua joi, 24 iunie, cu proba la Matematica. Subiectele la Matematica au fost foarte asemanatoare celor date la simularea Evaluarii Nationale.

Subiectele la Matematica de la Evaluare Nationala 2021 vor contine, in premiera, cerinte concepute dupa modelul testelor PISA.

Marti, 22 iunie, absolventii de clasa a VIII-a au sustinut prima proba de la Evaluare Nationala, cea de Limba romana. Elevii au avut de rezolvat, la primul subiect, cerinte pe baza textelor “Pantera neagra” de Sorin Titel si “Falsa generozitate” (www.dilemaveche.ro) de Stela Giurgeanu. La cel de-al doilea subiect, absolventii de gimnaziu au avut de scris un text narativ de cel putin 150 de cuvinte in care sa prezinte o situatie neprevazuta din timpul unui joc si sa insereze o secventa descriptiva si una dialogata.

Evaluare Nationala, subiectele la Matematica

Subiectele la Matematica de la Evaluare Nationala vor fi publicate pe edu.ro incepand cu ora 15.00 imediat ce acestea vor fi disponibile.

Inainte de inceperea examenelor, cei mai multi dintre copii spun ca se tem de genul liric la romana si de proba de matematica.

Peste 131.000 de absolventi ai clasei a VIII-a, dintre care 12.006 in Capitala, s-au inscris la Evaluare Nationala 2021, in prima sesiune care se va desfasura in perioada 22 iunie – 4 iulie 2021.

In contextul evolutiei pandemiei care a impiedicat desfasurarea normala a cursurilor, programa pentru Evaluarea Nationala 2021 a fost simplificata.

Primele rezultate ale examenelor de la Evaluarea Nationala 2021 vor fi publicate in 29 iunie. Dupa evaluarea contestatiilor, afisarea rezultatelor finale este programata pentru 4 iulie.

Regulile din timpului probei la Matematica, la Evaluare Nationala 2021

Candidatii trebuie sa aiba asupra lor un act de identitate si instrumente de scris cu cerneala sau pasta albastra pentru redactarea lucrarilor scrise, iar pentru executarea schemelor si a desenelor pot folosi si creion negru.

Ministerul Educatiei afirma ca probele sunt monitorizate audio-video.

Este interzisa introducerea in salile de examen a oricarui tip de materiale ajutatoare: manuale, dictionare, notite, insemnari, carti, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum si a telefoanelor mobile si a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informatii sau de comunicare.

De asemenea, se interzice candidatilor sa introduca in sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete si altele asemenea, candidatii având obligatia de a lasa obiectele mentionate in sala de depozitare a obiectelor personale stabilita de comisia din unitatea de invatamânt/centrul de examen in acest scop.

Totodata, candidatii care refuza depozitarea obiectelor in sala stabilita de comisie in acest scop nu sunt primiti in examen.

Timpul de redactare a subiectelor la Matematica de la Evaluare Nationala 2021 este de 120 de minute calculate dupa cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare. Acelasi timp a fost acordat si pentru celelalte probe.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Most Popular

Comentarii recente