15.8 C
Brăila
luni, mai 29, 2023
AcasăEconomieUE ar putea ajunge sa importe cereale din cauza agriculturii ecologice

UE ar putea ajunge sa importe cereale din cauza agriculturii ecologice

Obiectivele Uniunii Europene privind reducerea impactului agriculturii asupra mediului ar putea provoca scaderea productiei agricole si ar putea transforma UE intr-un importator net de cereale, a avertizat Asociatia Europeana a Producatorilor de Cereale (Coceral).

Conform strategiei „de la ferma la furculita” a Comisiei Europene, stabilita anul trecut, obiectivele pentru 2030 includ extinderea productiei organice la 25% din terenul agricol, de la 8% in prezent, si reducerea folosirii pesticidelor cu 50%.

Obiectivele au fost criticate de reprezentantii agricultorilor, care le-au caracterizat ca fiind nerealiste, informeaza Agerpres.

Planul de actiune pentru dezvoltarea agriculturii ecologice ar putea duce la scaderea productiei UE de grau comun, principala cultura de cereale a blocului comunitar, la aproximativ 109 milioane de tone in 2030, comparativ cu 128 milioane de tone (productie estimata pentru 2021), conform Coceral.

„Deci, nu vom mai fi unul dintre cei mai mari exportatori, dar poate vom fi unul dintre cei mai mari importatori”, a afirmat Oliver Balkhausen, membru al Board-ului Coceral si director de cercetare la Archer Daniels Midland.

De asemenea, obiectivele de mediu ar putea spori dependenta UE de importurile de rapita, prin reducerea suprafetei cultivate. Astfel, UE ar urma in mod potential sa importe peste zece milioane de tone de rapita, fata de aproximativ sase milioane de tone in prezent, arata datele Coceral.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente