9 C
Brăila
luni, martie 27, 2023
AcasăAdministratieULTIMA ORA! Anuntul asteptat de toti romanii! Premierul a anuntat cand cresc...

ULTIMA ORA! Anuntul asteptat de toti romanii! Premierul a anuntat cand cresc alocatiile copiilor

Premierul Florin Citu a anuntat joi, dupa sedinta de la Palatul Victoria, ca Guvernul a adoptat ordonanta de urgenta care prevede cresterea alocatiilor pentru copii la 243 de lei de la 1 ianuarie 2022 si indexarea cu rata medie a inflatiei incepand din anul 2023.

“Guvernul a stabilit majorarea alocatiei de stat pentru copii incepand din anul 2022 si indexarea anuala a acesteia cu rata medie a inflatiei din 2023. Detalii despre cuantum: incepand cu drepturile lunii ianuarie 2022 – 486 lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani, in cazul copilului cu handicap, 243 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 ani si 18 ani, precum si pentru tinerii de peste 18 ani care urmeaza cursurile liceale sau profesionale, 486 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 ani si 18 ani, in cazul copilului cu handicap”, a declarat Citu.

Seful Guvernului a explicat ca alocatia de stat pentru copii se cumuleaza cu indemnizatia lunara, stimulentul lunar sau stimulentul de insertie.

“Nu stiu de ce ne legam de dublare, eu vreau sa creasca mult mai rapid. S-ar putea sa ajungem mai repede. Si nu la dublare, chiar la triplare”, a replicat Citu, intrebat de reporteri despre calendar si dublarea alocatiilor.

Articolul precedentAnunt public
Articolul următorAnunt Public
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Most Popular

Comentarii recente