Acasă Sport Simona Halep se retrage de la Jocurile Olimpice

Simona Halep se retrage de la Jocurile Olimpice

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Mihai Covaliu, a declarat, luni seara, ca jucatoarea de tenis Simona Halep, numarul 3 in clasamentul mondial, nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Nimic nu-mi aduce mai multa mandrie decat sa reprezint Romania, dar, din pacate, recuperarea dupa accidentarea mea la gamba necesita mai mult timp si am luat decizia de a ma retrage de la Jocurile Olimpice din aceasta vara. Dupa dezamagirea produsa de retragerea de la Open-ul francez si de la Wimbledon, lipsa mea de la Jocurile Olimpice este extrem de greu de suportat, dar sunt hotarata sa revin mai puternica. Voi urmari si voi incuraja sportivii romani de acasa”, a scris Simona Halep pe Facebook, dupa anuntul facut de Mihai Covaliu cu privire la retragerea ei de la Jocurile Olimpice.

„Din pacate, Simona ne-a anuntat ca nu va putea participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ea a facut niste analize amanuntite zilele acestea in urma accidentarii (n.r. – la gamba), iar medicii i-au spus ca nu va putea juca tenis cel putin patru saptamani de acum incolo. Pentru Romania, Simona reprezinta o mare pierdere inaintea acestor Jocuri”, a afirmat Covaliu.

„Suntem foarte tristi, stim cat de mult si-a dorit Simona sa participe la Jocurile Olimpice. A dat totul la o parte pentru acest obiectiv”, a mai declarat Mihai Covaliu.

Anuntul presedintelui COSR vine la doar trei zile dupa ce Halep si-a anuntat retragerea de la turneul de Mare Slem de la Wimbledon pe care l-a castigat in urma cu doi ani.

Pe 12 mai, Simona Halep (29 ani) a fost nevoita sa abandoneze in turul al doilea la Roma, la scorul de 6-1, 3-3, 0-30 cu germanca Angelique Kerber, dupa 57 de minute de joc. Din cauza accidentarii suferite la gamba, Halep a ratat si turneul de la Roland Garros.

Simona Halep nu mai este „Team Romania”

Jucatoarea de tenis Simona Halep afirma la 14 aprilie, cu 100 de zile inainte de inceperea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, ca singurul sau vis este de a fi cea mai buna la intrecerea suprema, potrivit Agerpres.

„100 de zile si un singur vis, de a fi cel mai bun la Jocurile Olimpice. Eu cred ca acest vis poate deveni realitate pentru ca in spatele lui sunt mii de ore de munca si multa dorinta. Jocurile Olimpice 2020 Tokyo inseamna pentru mine incredere si multa mandrie. Ne vedem la Tokyo si eu sunt Team Romania”, spunea Halep la momentul respectiv.

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amanate pentru intervalul 23 iulie-8 august 2021, dupa ce initial erau programate in perioada 24 iulie-9 august 2020.

Halep a participat la Jocurile Olimpice din 2012, de la Londra, pierzand in primul tur, iar in 2016 nu a luat parte la Jocurile de la Rio.

Exit mobile version