10.2 C
Brăila
duminică, aprilie 2, 2023
AcasăEconomie1 iulie vine cu scumpiri in lant pentru romani

1 iulie vine cu scumpiri in lant pentru romani

Riscul cresterii saraciei energetice va creste dupa 1 iulie 2021, in urma majorarii pretului gazelor naturale, energiei electrice, energiei termice si lemnelor de foc, se arata intr-un studiu realizat de Asociatia Energia Inteligenta. Inflatia declansata de aceste cresteri, la care se adauga cresterea cursului valutar, dar mai ales faptul ca ajutoarele prevazute in Legea Consumatorului Vulnerabil nu vor fi acordate decat pentru iarna 2022/2023, va aduce cel putin 4 milioane de romani in zona saraciei energetrice pentru cel putin una din formele de energie folosite.

Analiza Asociatiei Energia Inteligenta, realizata pe baza prognozelor propii de pret realizate in baza datelor de pe platformele BRM, OPCOM, CEGH etc., arata pentru urmatorul an urmatoarele:

O crestere a pretului gazelor la consumatorul final, cu toate taxele incluse, cu cca. 20%;

O crestere a pretului energiei electrice la consumatorul final, cu toate taxele incluse, cu cca. 10%;

O crestere a pretului energiei termice, in situatia eliminarii subventiilor din acest an, de minim 50%;

O crestere a pretului lemnelor de foc cu cca. 10%.

“In ultimele 3 luni analizele noastre aratau tendinte crescatoare ale preturilor la diferitele forme de energie, dar ultima analiza a depasit cele mai pesimiste scenarii. Aceste evolutii se datoreaza politicilor in domeniul energiei mai vechi si mai noi. Ceea ce vedem este oglinda actiunilor noastre in domeniul energiei. Lipsa unei Legi a diminuarii Saraciei Energetice si a ajutorarii Clientului Vulnerabil, va crea dificultati majore pentru milioane de romani in anul urmator”, a declarat presedintele AEI, Dumitru Chisalita.

Asociatia le recomanda consumatorilor de gaze si electricitate sa-si aleaga oferte de pe comparatorul de pret care se gaseste pe site-ul ANRE (https://www.anre.ro/ro/info-consumatori/comparator-oferte-tip-de-furnizare-a-gn).

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente