Acasă Sport Anglia s-a calificat în semifinalele EURO 2020, după un categoric 4-0 cu...

Anglia s-a calificat în semifinalele EURO 2020, după un categoric 4-0 cu Ucraina

Anglia s-a calificat în semifinalele EURO 2020, după ce a surclasat Ucraina cu scorul de 4-0, sâmbătă seara, pe Stadio Olimpico din Roma, în ultimul sfert de finală al campionatului european de fotbal. Pentru englezi este o premieră calificarea într-o astfel de fază a competiției europene.

În semifinale, Anglia va juca acasă, pe Wembley, la Londra, și va întâlni Danemarca, miercuri, 7 iulie, de la ora 22:00.

În cealaltă semifinală se vor lupta, marți, 6 iulie, tot la Londra, echipele Italiei şi Spaniei.

În ceea ce privește Ucraina, naționala condusă de Andrei Șevcenko și-a încheiat astfel cea mai bună participare din istorie la un turneu final european.

Golurile din meciul Ucraina – Anglia au fost marcate de Kane (minutele 4 și 50), Maguire (min. 46) şi Henderson (min. 63).

Anglia a reuşit, de altfel, cel mai mare scor al său la un turneu final, de la finala Cupei Mondiale din 1966, când a făcut 4-2 cu Germania.

Selecţionata Albionului a ajuns în 2021 la zece meciuri fără înfrângere, având nouă victorii şi un egal, cu un singur gol primit. Anglia încă nu a încasat  niciun gol la EURO 2020.

Iar Jude Bellingham, la cei 18 ani ai săi, a devenit cel mai tânăr jucător care evoluează într-un meci din faza eliminatorie în istoria EURO.

Dominație clară a englezilor

A fost o partidă în care s-a jucat practic într-un singur sens, scrie Mediafax. 11.800 de spectatori au fost martorii deschiderii scorului, în minutul 4, de către Anglia, prin Hary Kane, care a valorificat o pasă a lui Raheem Sterling.

La capătul uneia dintre puținele acțiuni ofensive ale Ucrainei, șutul plasat al lui Roman Yaremchuk a fost respins în corner de portarul englez Jordan Pickford, în minutul 17.

La un minut după revenirea de la vestiare, Luke Shaw a centrat o minge în fața careului mic, de unde fundașul Harry Maguire a trimis imparabil în poarta lui Georgi Bushchan (2-0, min. 46).

Același Luke Shaw l-a servit peste 4 minute pe căpitanul Hary Kane, care nu a iertat, marcând al doilea său gol al meciului și al treilea de la EURO 2020 (3-0, min. 50).

Total debusolați, ucrainienii au mai primit un gol din fază fixă, cornerul executat de Mason Mount încheindu-se cu reușita cu capul al lui Jordan Henderson.

S-a încheiat 4-0, Ucraina nereușind să mai pună probleme consistente, în ciuda faptului că Anglia a cedat deliberat posesia jocului în ultimele minute. În ultimele 5 minute ambele echipe au jucat la trecerea timpului, procedeul preferat fiind pasa „acasă”.

Exit mobile version