Acasă Invatamant Bacalaureat 2021 / Braila are o rata de promovabilitate mai mare fata...

Bacalaureat 2021 / Braila are o rata de promovabilitate mai mare fata de media nationala

Rata de promovare inregistrata in sesiunea iunie-iulie a examenului national de bacalaureat 2021 pentru judetul Braila este de 73,9%, in crestere fata sesiunea iunie-iulie 2020 (71,4%).

La nivel national, rata de promovare inregistrata in sesiunea iunie-iulie a examenului de bacalaureat 2021 este de 67,8%, in crestere cu aproape 3,3% procente comparativ cu sesiunea iunie-iulie 2020 (64,5%).

Din totalul candidatilor promovati din judetul Braila (1186),1127 de candidati fac parte din promotia curenta, iar 59 de candidati provin din promotiile anterioare. Rata de succes pentru promotia 2020 – 2021 este de 80,44%. In cazul promotiilor anterioare, procentul candidatilor promovati este de 29,6%.

La probele scrise s-au prezentat 1604 candidati din cei 1680 de candidati inscrisi. Nu au fost candidati eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda la nivelul judetului Braila. Este important de mentionat faptul ca un candidat din judetul Braila, de la Liceul de Arte ”H. Darclee”, a incheiat examenul cu media generala 10 (zece).

Precizam ca media minima de promovare a examenului este 6 (sase), iar nota minima pentru fiecare proba scrisa este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidatilor prezenti, incluzand in aceasta categorie si candidatii eliminati.

Rezultatele (inainte de contestatii) au fost afisate astazi, 5 iulie, in centrele de examen si pe pagina web dedicata, bacalaureat.edu.ro. La fel ca anul trecut, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, in conformitate cu prevederile specifice in vigoare (Regulamentul general privind protectia datelor – RGPD).

Contestatiile pot fi depuse atat in format fizic, cat si electronic, tot astazi, in intervalul orar 12:00 – 18:00. In cazul formularii si transmiterii in sistem electronic a contestatiilor, candidatii completeaza, semneaza si depun/transmit inclusiv o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere. Pentru candidatii minori, declaratia-tip este semnata si de catre parintii/reprezentantii legali ai acestora.

Rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor (6-9 iulie), vor fi comunicate vineri, 9 iulie.

Exit mobile version