22.2 C
Brăila
marți, mai 30, 2023
AcasăAdministratieAngajatii Primariei Braila, salarii regesti / Lefurile nesimtite care ii fac invidiosi...

Angajatii Primariei Braila, salarii regesti / Lefurile nesimtite care ii fac invidiosi pe vecinii din Galati

Lapte si miere in Primaria Braila. In vremuri de criza, cand se vorbeste de reduceri ale cheltuielilor salariale si tot felul de alte economii, primariile se pare ca reprezinta o “exceptie” destul de greu de inteles pentru cei mai multi dintre braileni. “Prosperitatea” orasului nostru se poate citi pe fluturasele de salarii ale angajatilor din Primarie, lefuri mai mari in unele cazuri decat cele din Primaria Galati.

Angajatii Primariei Braila au fost intotdeauna rasfatati atunci cand a venit vorba de bani. In plus, multi dintre ei iau si sporuri pe langa salariile si asa enorme.

Primarul Dragomir are un salariu de 18.720 de lei, la fel ca omologul sau din Galati. Salariul de viceprimar pe care il incaseaza lunar Crican Jantea si Doinita Ciocan ajunge la 16.640 de lei. Leafa de nabab are si secretarul general al unitatii administrativ teritoriale Braila, Dragan Ion, (14.581 de lei), iar directorii duc in fiecare luna acasa 13.104 de lei. Situatia directorilor din cadrul Primariei Galati nu este atat de roz ca la Braila, ei luand lunar un salariu brut de 12.160.

Diferenta “de trai” intre cele doua primarii se simte si in buzunarele sefilor de birou si de serviciu. In timp ce la Braila acestia castiga intre 11.690 si 11.024, galatenii care ocupa aceleasi functii castiga cu 1000 lei mai putin.

“Nedreptatea” in salarizare se adanceste mai mult intre cele doua orase cand vine vorba de salariile soferilor din primarii. Un sofer angajat al Primariei Braila castiga 5.117 de lei (fata de 3.641 lei la Galati) la fel ca un muncitor calificat, in vreme ce la vecinii nostri, un astfel de angajat castiga 3.712 lei.

Pe langa aceste salarii, angajatii Primariei Braila beneficiaza si de numeroase sporuri si indemnizatii.
La sumele enumerate mai sus se adauga, pentru angajatii ambelor primarii, suma de 347 de lei pe luna ceea ce reprezinta indemnizatia de hrana, dar si sporuri pentru titlul stiintific de doctor de 50% din nivelul salariului de baza minim brut pe tara, si sporul de control financiar preventiv (CFP) de 10% din salariul de baza in cuntum de 1.310 lei, acordat in baza articolului 15 din legea 153/2017.

De subliniat este faptul ca atat primarul cat si viceprimarii nu incaseaza indemnizatia de hrana.

Informatiile sunt publice si se gasesc pe site-urile primariilor  Braila si Galati.

VEZI AICI LISTA SALARIILOR DIN PRIMARIA BRAILA

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente