Acasă Local Curg amenzile in Braila

Curg amenzile in Braila

In perioada 29.06 – 07.07.2021 Politia Locala Braila a actionat pe raza Municipiului Braila, in conformitate cu competentele conferite de Legea nr.155/2010. Politistii locali au constatat si aplicat 149 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 89.420 lei.

Au fost organizate si s-a participat la urmatoarele actiuni:

 • pe linia salubritatii                                                               – 10 actiuni;   
 • pe linia combaterii cersetoriei si vagabondajului                    – 7 actiuni;  
 • pe linia combaterii comertului stradal neautorizat                   – 7 actiuni;
 • actiuni in cooperare cu D.S.P. Braila                                    – 4 actiuni;
 • actiuni in cooperare cu S.U.P.A.G.L. Braila                          – 5 actiuni;
 • actiuni in cooperare cu S.U.P.„Seroplant”                             – 6 actiuni;
 • actiuni in cooperare cu D.A.S. Braila                                    – 3 actiuni;
 • actiuni in cooperare cu Garda de Mediu Braila                      – 3 actiuni;
 • actiuni in cooperare cu Pol.Mun., conform

Legii nr.55/2020 privind starea de alerta, prevenire si

control Covid-19                                                                 –   7 actiuni.

Cu deficientele constatate au fost inaintate informari urmatoarelor institutii, pentru luarea masurilor ce se impun potrivit competentelor:

 • Primaria Municipiului Braila                                               – 11 informari;
 • S.U.P.A.G.L.Braila                                                             –   6 informari;
 • Directia Tehnica din cadrul Primariei Municipiului Braila    – 5 informari;
 • D.S.P. Braila                                                                     – 3 informari;
 • S.C. ECO S.A. Braila                                                         – 1 informare;
 • S.C.BRAI-CATA.S.R.L. Braila                                           – 1 informare;
 • S.C.R.E.R. ECOLOGIC SERVICE S.R.L.                           – 2 informari;
 • Garda de Mediu Braila                                                       – 1 informare.

I). ACTIUNI PE LINIA MONITORIZARII VIDEO A MUNICIPIULUI:    

In perioada analizata, politistii locali care isi desfasoara activitatea in cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat urmatoarele:

Au fost surprinse cu ajutorul camerelor de luat vederi 2 accidente rutiere din care unul cu victima. A fost anuntat imediat Serviciul Rutier din cadrul Politiei Municipiului Braila pentru luarea masurilor ce se impun.      

– Au fost inaintate Politiei Municipiului Braila – Biroul Investigatii Criminale, Compartimentul Juridic si Judecatoriei Braila imaginile stocate si prelucrate in cazul a 10 investigatii privind comiterea unor infractiuni si contraventii pe raza municipiului Braila.         

II). ACTIUNI PE LINIA MONITORIZARII VIDEO A UNITATILOR DE INVATAMANT:

Se continua activitatea de monitorizare a celor 5 unitati de invatamant din Municipiul Braila. In perioada analizata, nu au fost inregistrate evenimente deosebite. Nu au fost probleme in exploatarea tehnicii.

III). PE LINIA CURATENIEI MUNICIPIULUI BRAILA:

In perioada analizata au fost depistate si sanctionate 18 persoane, cu amenzi in valoare de 19.450 lei conform H.C.L.M. Braila nr.5/2003.

Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum si in alte locuri publice, a reziduurilor de orice natura (menajere, industriale, vegetale, moloz) au fost depistate si sanctionate contraventional  9 persoane, cu amenzi in valoare de 12.000 lei.

Pentru taierea ori scoaterea din radacini de arbori, puieti ori lastari, fara aprobarea serviciilor de specialitate ale Primariei Municipiului Braila, a fost depistat si sanctionat contraventional numitul G. M., in varsta de 68 ani, din sat/com.Traian, jud.Braila – cu amenda in valoare de 1.000 lei – pentru ruperea de crengi dintr-un arbust plantat in Parcul Monument, pe Aleea principala.

Pentru comercializarea si consumul semintelor pe strazi sau in alte locuri publice, au fost depistate si sanctionate contraventional 6 persoane, cu amenzi in valoare de 6.000 lei.

Pentru circulatia si stationarea autovehiculelor pe trotuare, impiedicand circulatia pietonilor sau degradand trotuarul, pe scuaruri si insule pentru dirijarea circulatiei, in alveole si in statiile mijloacelor de transport in comun, pe locurile de parcare rezervate pentru persoanele cu handicap marcate si semnalizate corespunzator a fost depistat si sanctionat contraventional numitul I. N.,in varsta de 65 ani, din Braila – cu amenda in valoare de 200 lei – fiind depistat in parcarea interioara a Bl.C1 de pe Calea Calarasilor, stationand voluntar cu autovehiculul marca VW pe un loc de parcare destinat persoanelor cu handicap, marcat si semnalizat corespunzator.

Pentru prezentarea spre vanzare a produselor in alte locuri decat cele autorizate, a fost depistat si sanctionat contraventional numitul L. C.-C.,in varsta de 32 ani, din Braila – cu amenda in valoare de 250 lei – fiind depistat pe Soseaua Buzaului, la intersectie cu str.Negoiului, in timp ce oferea spre vanzare produse agroalimentare in alte locuri decat cele autorizate.

Pentru accesul autovehiculelor in Parcul Monument in afara intervalului orar cuprins intre orele 22:00 – 09:00, conform H.C.L.M. Braila nr.399/2020, au fost depistate si sanctionate contraventional 2 persoane, cu amenzi in valoare de 2.000 lei.

Pentru depozitarea deseurilor de orice natura produse in gospodarii proprii in capacitatile de colectare apartinand asociatiilor de proprietari sau in cosurile stradale sau in alte capacitati de colectare conform H.C.L.M.Braila nr.509/2019, a fost depistat si sanctionat contraventional numitul C. S., in varsta de 68 ani, din Braila – cu amenda in valoare de 500 lei  – fiind depistat pe str.Frumoasa, la intersectie cu str.Campiniu, aruncand 4 saci din rafie plini cu moloz din gospodaria proprie, in capacitatile de colectare stradale.

Pentru fumatul in toate spatiile publice inchise, spatiile inchise de la locul de munca, mijloacele de transport in comun, locurile de joaca pentru copii, unitatile sanitare, de invatamant, precum si in cele destinate protectiei si asistentei copilului conform Legii nr.349/2002 Modificata de Legea nr.15/2016, au fost depistate si sanctionate contraventional 2 persoane, cu amenzi in valoare de 150 lei.

IV). CU PRIVIRE LA TULBURAREA ORDINII SI LINISTII PUBLICE:

Au fost constatate si aplicate 21 sanctiuni contraventionale in valoare de 7.300 lei, conform Legii nr.61/1991 R:

a) Pentru savarsirea in public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de injurii de natura sa tulbure ordinea si linistea publica, sa provoace indignarea cetatenilor, ori sa lezeze demnitatea acestora, au fost depistate si sanctionate contraventional 2 persoane cu amenzi in valoare de 700 lei.

P. V.-C., in varsta de 24 ani, din Braila – cu amenda in valoare de 500 lei – in calitate de conducator al auto marca Mercedes-Benz, pe Bd.Al.I.Cuza c/c str.I.L.Caragiale, fiind indrumat sa nu circule pe asfaltul proaspat turnat, a proferat expresii jignitoare si vulgare de natura sa provoace indignarea cetatenilor din zona.

b) Pentru consumul de bauturi alcoolice pe domeniul public in alte locuri decat cele autorizate, au fost depistate si sanctionate contraventional 7 persoane, cu amenzi in valoare de 700 lei.

c) Pentru tulburarea fara drept a linistii prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma, au fost depistate si sanctionate contraventional 2 persoane, cu amenzi in valoare de 200 lei.

d) Pentru refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identitatii sale sau de a se prezenta la sediul politiei, la cererea justificata a organelor de mentinere a ordinii publice, aflate in exercitarea atributiilor de serviciu, au fost depistate si sanctionate contraventional  8 persoane, cu amenzi in valoare de 5.500 lei.

e) Actiuni pe linia cersetoriei-vagabondaj:

In urma actiunilor desfasurate pe linia depistarii persoanelor care apeleaza la mila publicului si a celor care vagabondeaza pe raza municipiului Braila, au fost depistate 4 persoane. Dintre acestea, au fost sanctionate contraventional 2 persoane, cu amenzi in valoare de 300 lei. Celelalte persoane au fost indepartate din zona, fiind in evidenta Politiei Locale Braila.

V). ACTIVITATEA IN SCOLI:

In baza Planului Unic de masuri elaborat la nivelul Inspectoratului Judetean de Politie Braila privind asigurarea climatului de siguranta publica in incinta si zonele adiacente unitatilor de invatamant, politistii locali au patrulat in zonele scolilor repartizate asigurand un climat de ordine si siguranta publica.

VI). ACTIVITATI PE LINIE DE CIRCULATIE RUTIERA:

In perioada 30.06 – 06.07.2021 s-a actionat zilnic, in intervalul orar 1000 – 1800, cu un efectiv de 2 politisti locali,  in vederea restrictionarii accesului auto si fluidizarii traficului rutier pestr.Mihai Eminescu, in zona intersectiilor cu str.Ana Aslan, str.Mihail Sebastian si str.Petru Maior.

In perioada 02 – 04.07.2021, in intervalul orar 1400 – 2200, s-a actionat cu un politist local in zona intersectiei Sos. Buzaului c/c Aleea Stadionului pentru restrictionarea accesului autovehiculelor in Parcul Monument.

In data de 30.06.2021, in intervalul orar 0800 – 1300, s-a actionat cu un efectiv de 2 politisti locali pentru eliberarea parcarii din zona intersectiei Bd.Al.I. Cuza c/c str.Mihai Eminescu, cu ocazia executarii lucrarilor de asfaltare.

In data de 30.06.2021, in intervalul orar 0800 – 1100, s-a actionat cu un efectiv de 2 politisti locali pentru eliberarea parcarii din zona Calea Calarasilor, Bl.C.1, in vederea executarii marcajelor rutiere.

In data de 02.07.2021, in intervalul orar 0800 – 1000, s-a actionat cu un efectiv de 2 politisti locali pentru eliberarea parcarii Bl.D.3 de pe Calea Calarasilor,cu ocazia executarii lucrarilor de remediere la avarie sistem apa-canal de catre C.U.P. „Dunarea” Braila.

In perioada 01 – 05.07.2021, in intervalul orar 0700 – 2100,  s-a actionat cu un efectiv total de 16 politisti locali pentru eliberarea carosabilului de autovehicule parcate si fluidizarea traficului pe Bd.Al.I.Cuza, pe ambele sensuri de deplasare, cu ocazia executarii lucrarilor de refacere a covorului asfaltic.

Pe langa activitatile preventive, politistii locali rutieri au aplicat 62 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 26.720 lei si au fost aplicate 85 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002, dupa cum urmeaza:

A. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, stationarea si accesul interzis, au fost aplicate 39 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 9.715 lei si au fost aplicate 85 puncte penalizare conformO.U.G.nr.195/2002 R:

B. Pentru nerespectarea normelor rutiere prevazute de O.U.G.nr.195/2002 R de catreconducatorii de vehicule cu tractiune animala, a fost sanctionat contraventional numitul S. V., in varsta de 58 ani, din Braila – cu amenda in valoare de 1.305 lei – la data de 29.06.2021 – in calitate de conducator de vehicul cu tractiune animala s-a deplasat pe str.Moldovei, dinspre str.Sportului catre str.Deva, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisa pe strazile municipiului.

• In perioada analizata, conform Legii nr.421/2002 sunt in termenul somatiei legale un  numar de 15 vehicule. Daca dupa expirarea termenului somatiei nu se vor ridica de pe domeniul public, se vor aplica prevederile Legii nr.421/2002, respectiv se vor valorifica in conditiile legii mai sus-mentionata, intrand in patrimoniul Unitatii Administrativ Teritoriale a Municipiului Braila.

• Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Braila nr.721/2019, privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a sistemului de administrare a parcarilor publice din Municipiului Braila, au fost aplicate 6 sanctiuni contraventionale, cu amenzi in valoare totala de 500 lei.

• Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Braila nr.719/2018, privind  aprobarea Regulamentului pentru eliberarea si folosirea permiselor de acces auto (Permis Acces Auto – P.A.A.), pentru circulatia autovehiculelor pe strazile Municipiului Braila, au fost aplicate 5 sanctiuni contraventionale, cu amenzi in valoare de 12.500 lei.

• Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Braila nr.103/2008, privind stationarea voluntara a autovehiculelor cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 t pe drumurile publice, precum si pe terenurile apartinand domeniului public si domeniului privat al Municipiului Braila, au fost aplicate 2 sanctiuni contraventionale, cu amenzi in valoare totala de 2.000 lei.

• Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Braila nr.5/2003, privind circulatia si stationarea autovehiculelor pe trotuare, impiedicand circulatia pietonilor, pe scuaruri, in alveole si in statiile mijloacelor de transport in comun, pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap marcate si semnalizate corespunzator, au fost aplicate 3 sanctiuni contraventionale, cu amenzi in valoare totala de 500 lei.

VII). IN DOMENIUL COMBATERII COMERTULUI STRADAL NEAUTORIZAT SI PENTRU PROTEJAREA POPULATIEI IMPOTRIVA UNOR ACTIVITATI COMERCIALE ILICITE:

In perioada 29.06 – 07.07.2021 politistii locali din cadrul Biroului Inspectie Comerciala au verificat pe teren 6 operatori economici care au depus dosarul in vederea autorizarii de catre Primaria Braila, au intocmit referate de verificare, au raspuns la toate sesizarile primite in aceasta perioada. S-au verificat 56 dosare depuse de operatorii economici pentru obtinerea avizului / autorizatiei de functionare. Au fost verificati 91 operatori economici si s-au aplicat 36 sanctiuni contraventionale in valoare de 33.600 lei pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.nr.639/2020, H.C.L.M.nr.254/2016 si H.G.nr.348/2004, dupa cum urmeaza:

– 24 operatori  economici sanctionati conform H.C.L.M.nr.639/2020 – pentru  nevizarea avizului de functionare / lipsa avizului de functionare / lipsa autorizatiei de functionare / nerespectarea programului de functionare – valoare sanctiuni aplicate 24.400 lei;

– 9 operatori  economici  sanctionati  conform H.C.L.M.nr.254/2016 – pentru  ocuparea domeniului public fara a detine un titlu valabil privind dreptul de ocupare al domeniului public – valoare sanctiuni aplicate 8000 lei;

– 3 operatori  economici  sanctionati  conform H.G.nr.348/2004 – pentru neafisarea elementelor de identificare ale firmei – valoare sanctiuni aplicate 1.200 lei.

         Conform adresei nr.12311 din 8.12.2020 inaintata de Primaria Braila – Biroul  Registratura si Autorizare Activitati Comerciale – au fost verificati  25 operatori economici care nu si-au indeplinit obligatia legala in vederea vizarii avizelor / autorizatiilor de functionare emise de Primaria Braila conform H.C.L.M.Braila nr.390/2016 pentru perioada 2018 – 2020.

VIII). IN DOMENIUL DISCIPLINEI IN CONSTRUCTII SI AL AFISAJULUI STRADAL:

In perioada analizata, Compartimentul Disciplina in Constructii si Afisaj Stradal a efectuat verificari in cazul a 15 lucrari sesizate si verificari pe zone, pe linia respectarii disciplinei in constructii si a afisajului stradal atat din oficiu cat si potrivit planului de activitate dispus respectandu-se prevederile Legii nr.50/1991 R.

Lucrari clasate – 9;

– 7 locatii verificate privind interventia in carosabil sau trotuar.

– Intr-o situatie au fost incalcate prevederile Art.26, alin.1, lit.a) din Legea nr.50/1991 R   privind executarea lucrarilor de constructii fara a detine autorizatie:  

T. A. din Braila – pentru efectuare lucrari de demolare si construire fara autorizatie de construire – a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare 1000 lei, in conformitate cu prevederile Legii nr.50/1991 R iar, ca masura complementara, s-a dispus oprirea lucrarilor si intrarea in legalitate.    

A fost aplicata o sanctiune contraventionala conform Anexei H.C.L.M.Braila nr.5/2003:

I. O. din Braila – a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 1000 lei, in conformitate cu prevederile H.C.L.M.Braila nr.5/2003 – pentru depozitarea de reziduuri menajere pe domeniul public.  

– In cazul a 8 sesizari se continua verificarile.

In continuare, Politia Locala Braila, prin compartimentul I.C.A.S., va monitoriza respectarea disciplinei in constructii si a afisajului stradal pe raza municipiului Braila.

I) IN DOMENIUL PROTECTIEI  MEDIULUI:

– Au fost efectuate verificari in teren in cadrul a  11 lucrari.

– Au fost solutionate 7 lucrari.

– Au fost aplicate 3 sanctiuni contraventionale conform Anexei H.C.L.M. Braila nr.5/2003:

– Au fost aplicate 6 somatii conform Anexei H.C.L.M. Braila nr.5/2003 si Anexei H.C.L.M. Braila nr.509/2019:

S.C.Neo Fashion Comercial.S.R.L., cu sediul in mun.Braila in vederea incheierii contractului de prestari servicii cu operatorul de salubritate in zona caruia isi desfasoara activitatea;

– A. I., din  mun.Braila – in vederea igienizarii terenului pe care il detine in mun.Braila, pe str.Stefan cel Mare;

I.I. Ene Cecilia, cu sediul in mun.Braila in vederea incheierii contractului de prestari servicii cu operatorul de salubritate in zona caruia isi desfasoara activitatea;

S.C.Midanne Invest Grup.S.R.L., cu sediul in Bucuresti in vederea incheierii contractului de prestari servicii cu operatorul de salubritate in zona caruia isi desfasoara activitatea punctului de lucru din mun.Braila;

– S. C., din Braila – in vederea igienizarii curtii imobilului pe care il detine in mun.Braila, pe str.Bujorului;

– G. M., din  Braila – in vederea igienizarii terenului pe care il detine in mun.Braila, pe str.Vadeni.

S-a actionat pe linia verificarii cladirilor si a terenurilor neingrijite din intravilanul Municipiului Braila, situate in zonele ZIR 1, ZIR 2, ZIR 3, ZIR 4 potrivit planului Urbanistic Zonal ,,Centrul Istoric al Municipiului Braila”.

          S-a actionat in teren la nivelul Comisiei pentru ducerea la indeplinirea atributiilor U.A.T. Municipiul Braila, pentru combaterea ambroziei.

Actiuni comune cu alte institutii:

 • Garda de Mediu – 2 actiuni.

S-a actionat in teren la nivelul Comisiei pentru constatarea si emiterea aprobarilor de toaletare si doborare a arborilor aflati pe domeniul public si privat al Municipiului Braila, comisie formata din reprezentanti ai Primariei Municipiului Braila (Institutia Arhitectului Sef si Directia Tehnica) Politia Locala Braila si S.U.P. „Seroplant” Braila.

IX). ALTE ACTIVITATI:

In perioada 29.06 – 06.07.2021 s-a actionat cu 8 patrule, zilnic, pe raza municipiului, pe linia aplicarii si respectarii masurilor de prevenire si control a infectiilor COVID-19, aplicabile pe durata starii de alerta, conform Legii nr.55/2020 in contextul prelungirii starii de alerta pe teritoriul Romaniei prin H.G. nr.636/09.06.2021. Totodata, un numar de 17 politisti locali a actionat zilnic pentru asigurarea mentinerii ordinii publice pe raza municipiului Braila, in zonele unde, de regula, sunt semnalate aglomerari de persoane, pentru respectarea actelor normative mentionate mai sus.

– In perioada 22 – 30.06.2021, s-a actionat zilnic cu un efectiv de 8 politisti locali pentru asigurarea ordinii si linistii publice la unitatile de invatamant din municipiul Braila desemnate centre de examen pentru „Evaluarea Nationala 2021”.

– In perioada 28 – 30.06.2021, cu ocazia organizarii „Examenului National de Bacalureat sesiunea iunie – iulie 2021”, in centrele de examen s-a actionat zilnic cu un efectiv de 5 politisti locali, pentru asigurarea ordinii si linistii publice.

Exit mobile version