Fabrica de bere era amplasata intre strada Plevnei si strada Rahovei, de la strada Republicii spre Garii cam la 300 m. Producea o bere de calitate si asta pentru ca in incinta fabricii se gasea o fantana, din care extragea apa pe care o folosea la fabricarea berii si in momentele ei de glorie era una din cele mai bune beri din Romania. Cand s-a renuntat la folosirea apei din fantana, fiindca acesta aproape secase, berea nu a mai avut calitatea de la inceputuri plus ca s-a desfiintat sectia de producerea maltului cu care era dotata fabrica de la infiintare, maltul urma sa-l ia de la Galati conform directivelor de partid de pana in 89 iar dupa 90 cei de la Galati dadeau la Braila malt de calitatea 2-3 si deci si calitatea berii avea de suferit.
FABRICA DE BERE «R.H. Müller» – fondata 1872.
• Marea Fabrica de Bere Rudolf H. Müller. Braila , Strada Plevnei. Productiunea se gaseste de vanzare pretutindeni; precum si in localurile proprii de consumatiune din Bd. Cuza, colt Regala (casa Economu).
Bere superioara altor produse similare, fabricata dupa ultimele stiinte moderne.
Gustati-o spre convingere ! (Lumina libera, 30 martie 1915)
• Dreptatea Brailei:
1. Cereti pretutindeni numai bere Bavareza din fabrica R. H. Müller, care este cea mai buna si cea mai igienica.
Fabrica R. H. Müller e singura din tara, in orasul nostru Braila, care produce o asemenea bere (8 dec. 1914).
2. Rudolf H. Müller. Fabrica de bere si malz cu aburi.
Fondata in 1872. Gustati Bere Export, Bere Bavareza, Bere à la Pilsner. Se serveste in sticle si bidoane in orice cantitate la domiciliu (18 aprilie 1915).
3. R. H. Müller. Fabrica de bere. Felicita cu ocazia Anului Nou 1916 onor[abilii] sai clienti si amici, urandu-le viata lunga sub sceptrul unei Romanii Mari.
• Publicatiune
Populatia civila este obligata prin aceasta de a preda berariei «Müller» contra garantiei depuse, toate sticlele si butoaiele provenite de acolo. Orice intrebuintare abuziva a sticlelor si butoaielor, chiar in gospodarie, este strict interzisa prin aceasta.
Contraventiile se vor pedepsi cu amenda pana la 500 lei sau cu inchisoare.
Comandamentul Imperial German, Braila, 27. 6. 1917 (Donau Armée Zeitung, 28 iunie 1917)
• N. Petrovici, Braila sub ocupatiune
Germanii au perfectionat si organizat Fabrica de bere « Müller » in asa fel, incat sa furnizeze bere armatei de ocupatie a Brailei. Cand s-au retras, au lasat fabrica in stare perfecta iar proprietarul ei, intorcandu-se din Moldova, a gasit un cadou neasteptat : « o fabrica moderna in functiune ».
Calendar Braila 1922: Fabrica de Bere, Maltz si Ghiata
Rudolf H. Müller Braila, Strada Plevnei No. 165, Fondata 1872; Telefon 61/3. Produce cea mai buna, cea mai gustoasa, cea mai sanatoasa bere alba si neagra. Comenzile pentru sticle sau butoae de bere se pot adresa si telefonic biroului fabricei. Efectuare prompta la domiciliu.
Pe Bd. Cuza nr. 97, functiona, cu incepere de la 10 noiembrie 1906, un restaurant si o berarie cu emblema Picadilly, sucursala a firmei Rudolf H. Müller, de pe str. Plevnei 159 (sediul fabricii). Din 1934, emblema devine Coroana Picadilli. Imobilul fusese cumparat din 1919 si vandut Casei Invatatorilor in 1935, devenit, dupa razboi, cinematograful Popular.
11 iunie 1948, la nationalizare, devine Fabrica de bere „Delta”, Plevnei nr. 173; apoi, prin Decretul 92/1950, Anexa nr. 9, se confisca si cele 4 apartamente de serviciu.
Extras din cartea Monumente istorice ale orasului Braila de Ioan Munteanu.