-0.1 C
Brăila
sâmbătă, ianuarie 28, 2023
AcasăEconomieRomania, sub Bulgaria la productivitatea resurselor naturale. Noi avem 0,4 euro/kilogram, in...

Romania, sub Bulgaria la productivitatea resurselor naturale. Noi avem 0,4 euro/kilogram, in vreme ce in Tarile de Jos este de 5,4 euro/kilogram


Romania a avut in 2020 o productivitate a resurselor naturale mai redusa decat Bulgaria, situandu-se pe ultimul loc in Uniunea Europeana, arata datele publicate marti de Eurostat. In timp ce in Romania si in Bulgaria productivitatea resurselor naturale a fost anul trecut mai mica de 0,4 euro/kilogram, in Tarile de Jos a fost de 5,4 euro/kilogram, cea mai buna performanta din UE. Media europeana a fost de 2,22 euro/kilogram, fata de 0,38 euro/kilogram in Romania si 0,43 euro/kilogram in Bulgaria.
In functie de paritatea puterii de cumparare (moneda artificiala care inlatura diferentele de preturi intre tari), Romania si Bulgaria raman pe ultimele locuri in UE dupa productivitatea resurselor, cu 0,7 PPS/kg in Romania si 0,8 PPS/kg in Bulgaria. Pe langa Romania si tara vecina, doar Estonia mai are o productivitate a resurselor naturale mai mica de 1 PPS pe kilogram. La polul opus se situeaza Tarile de Jos cu o productivitate a resurselor naturale de 4,7 PPS/kg, urmate de Luxemburg 3,9 PPS/kg si Italia 3,7 PPS/kg.
Datele Eurostat arata ca productivitatea resurselor naturale in Romania este in scadere constanta in ultimii ani de la 0,45 euro/kg in 2018, la 0,42 euro/kg in 2019 si 0,38 euro/kilogram in 2020
Nivelul productivitatii resurselor variaza foarte mult intre statele membre ale UE. Aceste diferente pot fi explicate prin resursele naturale ale unei tari, diversitatea activitatilor sale industriale, rolul jucat de sectorul serviciilor si de activitatile de constructie, precum si prin amploarea si modelele consumului sau si de diversele sale surse de energie.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Most Popular

Comentarii recente