Acasă Sanatate Cât costă să te bronzezi la solar? Trucuri pentru un bronz perfect...

Cât costă să te bronzezi la solar? Trucuri pentru un bronz perfect și uniform

Dacă vrei să începi să te bronzezi la solar, trebuie să știi câteva lucruri importante care sunt benefice pentru sănătatea ta. Îți spune cât costă să te bronzezi la solar, dar și ce poți păți dacă o faci în mod neglijent.

Una sau mai multe ședințe la solar sunt tot ce-ți trebuie dacă vrei să scapi de paloarea căpătată peste iarnă și dacă vrei să arăți ca și cum ai fost în vacanță în Caraibe, chiar dacă tu abia dacă ieși din birou sau din casă.

Ce trebuie să faci ca să te bronzezi uniform

Dacă vrei să capeți un bronz uniform, trebuie să renunți la machiaj înainte de a intra în capsula cu radiații UV. Ca să ai un bronz uniform, radiațiile UV trebuie să pătrundă până în porii pielii. Dacă îi acoperi cu machiaj, se poate să te bronzezi cu pete sau nu cum ți-ai dori.

Întotdeauna trebuie să porți ochelari de soare când intri în capsula de bronzat. Chiar dacă stai cu ochii închiși, pleoapele n-o să ți-i protejeze prea bine, pentru că ele blochează doar 20% dintre radiații.

Indiferent de cât de mult sau de puțin stai la bronzat, trebuie să ai o poziție care nu-ți creează disconfort și care nu-ți afectează spatele sau încheieturile. Când intri în solar, trebuie să-ți prinzi părul, iar mâinile fie le ții pe lângă corp, fie deasupra capului. Poziționează-te astfel încât să te bronzezi în locurile unde vrei.

Nu-ți da niciodată cu loțiune de soare pe piele înainte de bronzatul la solar pentru că vei diminua fectul acelor radiații. Din acest motiv sunt considerate și nocive radiațiile UV artificiale.

De asemenea, se recomandă să nu faci duș cu cel puțin o oră înainte de a intra la solar. Te bronzezi mai bine dacă ai o piele exfoliată  și hidratată și care nu transpiră.

Cum te afectează radiațiile UV artificiale și cât timp ar trebui să stai la bronzat

Evită totuși, expunerea prelungită sau frecventă la radiațiile UV, mai ales cele artificiale de la solar pentru că acestea pot duce la: îmbătrânire prematură, leziuni ale ochilor, reacţii alergice, poate modifica ADN-ul celular, lucru ce favorizează cancerul de piele.

Dacă ești însărcinată, nu e bine să urmezi vreo ședință de bronzat la salon. E valabil și pentru persoanele care iau un tratament medicamentos care le crește sensibilitatea pielii la razele UV.

Timpul pe care trebuie să-l petreci în capsulă variază de la 2 la 10 minute, dar niciodată mai mult la o singură ședință. La început, când ești „albă ca brânza”, trebuie să faci 4 -5 ședințe odată la 2 – 3 zile, iar pentru întreținerea bronzului, câte o ședință pe săptămână e suficientă.

Cât costă să te bronzezi la solar

Prețurile variază de la un salon la altul. În principiu, prețul se calculează pentru fiecare minut stat în capsulă – 2 lei pe minut.

Saloanele au oferte în care sunt incluse mai multe minute, de regulă, dar și un abonament.

Exit mobile version