26.7 C
Brăila
duminică, septembrie 24, 2023
AcasăSportMihaela Buzarnescu va putea participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Mihaela Buzarnescu va putea participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Jucatoarea de tenis Mihaela Buzarnescu va putea participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a anuntat Federatia Internationala de Tenis.

Prezenta la Olimpiada a jucatoarei care ocupa locul 104 in clasamentul WTA este posibila dupa ce mai multe sportive din partea superioara a ierarhiei au refuzat sa participe la competitie.

Pe langa Mihaela Buzarnescu, tenisul romanesc va mai avea doua sportive la Tokyo: Raluca Olaru si Monica Niculescu, ambele la proba de dublu feminin.

In total, delegatia Romaniei de la Jocurile Olimpice va avea 101 sportivi.

Anuntul privind participarea Mihaelei Buzarnescu vine pe fondul conflictului iscat de refuzul jucatoarelor de tenis calificate la Jocurile Olimpice de a reprezenta Romania la Tokyo.

Prima care si-a anuntat retragerea de la Jocurile Olimpice a fost Simona Halep, din cauza rupturii musculare suferite la gamba in mai, in turneul de la Roma, accidentare care a obligat-o sa rateze Roland Garros-ul si a facut-o apoi sa se retraga de la Bad Homburg si de la Wimbledon, unde avea de aparat titlul.

Potrivit clasamentului publicat dupa turneul de la Roland Garros, pe baza caruia sunt stabiliti participantii la turneul olimpic de tenis, Simona Halep, Sorana Cirstea si Patricia Tig ar fi fost reprezentantele Romaniei la JO.

Patricia Tig a declarat ca nu doreste sa participe, iar Sorana Cirstea nu indeplinea conditia de a fi jucat in Cupa Federatiei, dupa ce jucatoarea anuntat ca nu va mai raspunde convocarii in echipa Romaniei de FedCup.

Totusi, Cirstea ar fi putut primi o derogare din partea Federatiei Internationale de Tenis, la solicitarea Federatiei Romane Tenis, si putea juca astfel la JO, dar nu a cerut acest lucru.

Ulterior, Ana Bogdan a devenit eligibila pentru competitia olimpica, dar si ea a renuntat la participare.

Aceasta problema a devenit subiect de contre intre Ion Tiriac si ministrul Sportului. Drept urmare, Eduard Novak a anuntat ca va taia finantarea sportului alb. Ulterior, Tiriac, care si-a anuntat plecarea de la conducerea Federatiei Romane de tenis, a reactionat spunand ca, de fapt, aceasta finantare nu exista.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente