Acasă Administratie EXCLUSIVITATE Inghetata periculoasa pentru sanatate, in rafturile hipermarketurilor si benzinariilor din...

EXCLUSIVITATE Inghetata periculoasa pentru sanatate, in rafturile hipermarketurilor si benzinariilor din Braila

Alerta alimentara: inghetata cu aditivi interzisi a ajuns si la Braila. Este vorba despre sortimentele de inghetata Snickers, Bounty si Twix.

DSVSA Braila verifica depozitele si magazinele.

Este alerta venita pe sistem rapid de alerta cu privire la produsele de inghetata MARTS. S-au intocmit patru comisii din partea Directiei Sanitar Veterinare Braila. La finalul zilei de ieri au fost puse sub sechestru 48 de kg de inghetata.Toate au fost confiscate, iar prin grija agentului economic se trimit spre neutralizare la unitati de profil. Controalele sunt facute conform listei de distributie pe hipermarketuri, supermarketuri, statii de distributie carburant. Maine speram sa finalizam controalele din lista care apartine judetului Braila” , a declarat pentru Infobraila purtatorul de cuvant al DSVSA Braila, Frigioiu Dragos.

Alerta a fost data la nivel european, inclusiv in tara noastra, dupa ce s-a constatat ca pe piata din România a ajuns o inghetata care contine un aditiv interzis la astfel de produse. Este vorba despre produse care contin un aditiv-guma de caruba-contaminat cu oxid de etilena, un agent cancerigen, mutagen si toxic pentru aparatul reproducator.

Acest aditiv probabil a fost tratat in tara de origine si astfel a fost detectat in inghetata, dar sub limita admisa. El a fost retras de pe piata ca un potential pericol, sub principiul precautiei”, a explicat  Mihai Ponea, directorul general al Autoritatii Sanitar Veterinare.

Potrivit ANSVA, retragerea produsului de pe piata si rechemarea acestuia de la consumatori au fost declansate la solicitarea furnizorului, constatandu‐se rezultate necorespunzatoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, avand un nivel peste limitele legale de oxid de etilena. Toate produsele retrase urmeaza a fi distruse.

Exit mobile version