28.3 C
Brăila
vineri, iunie 2, 2023
AcasăEvenimentProfesorii au cam dat-o in bara la examen / Braila are un...

Profesorii au cam dat-o in bara la examen / Braila are un singur “PROFESOR DE 10” la Definitivat

Rezultate slabe la examenul de definitivat de anul acesta. In judetul Braila promovabilitatea este sub media nationala. Doar 69,16%, dintre candidatii care au sustinut examenul au si promovat.

Concret, din 120 de profesori care au sustinut proba scrisa, 83 au promovat examenul, in timp ce alti 37 au fost declarati respinsi.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie sa obtina minimum media 8, calculata ca medie ponderata a notelor obtinute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisa. Nota la proba scrisa are o pondere de 70% in calculul mediei finale, care trebuie sa fie de cel putin 8 (opt). 

Singura nota de 10 au fost obtinute de un profesor de Educatie Fizica al scolii gimnaziale “Radu Tudoran” din municipiu. Pe locul doi, cu cateva sutimi in minus se situeaza un profesor de Matematica de la scoala gimnaziala “Fanus Neagu”, cu o nota finala de 9,89.

La polul opus, cea mai mica nota a examenului a fost 4,93, fiind trecuta in dreptul unei profesoare de Geografie a liceului “Anghel Saligny”. Bizar este faptul ca aceasta, desi la cele doua inspectii a luat notele 10, respectiv 9, la proba scrisa a dat-o rau in bara, obtinand un rusinos 2,9.

Concursul de definitivat reprezinta un examen de intrare si avansare in cariera didactica. Examenul poate fi sustinut de cadrele didactice care au cel putin un an vechime in invatamant si este obligatoriu pentru obtinerea gradelor didactice.

Cadrele didactice nemultumite  de rezultat pot depune contestatie miercuri, pana la ora 20:00, dar si joi, 22 iulie, intre orele 9 si 12. Rezultatele finale sunt asteptate pe 28 iulie.

Rezultatele obtinute de candidatii din Braila le gasiti AICI.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente