22.2 C
Brăila
marți, mai 30, 2023
AcasăSportJO 2020. David Popovici s-a calificat în finala probei de 200 m...

JO 2020. David Popovici s-a calificat în finala probei de 200 m liber, iar Robert Glință în finala de 100 metri spate

Înotătorul David Popovici a reușit luni performanța de a se califica, la numai 16 ani, în finala olimpică a probei de 200 de metri liber, îndeplinindu-și astfel obiectivul pe care și-l propusese pentru prima sa participare la Jocurile Olimpice. Și Robert Glință a prins calificarea în finala de 100 metri spate, el fiind campionul european en titre la această probă.

David Popovici a ieșit pe locul al doilea în prima semifinală în care a concurat, cu timpul de 1 min 45 s 68 de sutimi, fiind depășit doar de rusul Martin Maliutin. David Popovici a avut un timp ceva mai mare decât cel reușit în semifinale, când a parcurs cele patru lungimi de bazin în 1 min 45 sec și 32 de sutimi.

Ulterior, după desfășurarea celei de-a doua semifinale, David Popovici a prins finala de pe poziția a 7-a.

În finala programată pentru marți, 27 iulie, la ora 4:43 (ora României) vor concura opt sportivi. 

Recordul olimpic al acestei probe aparține americanului Michael Phelps, stabilit în 2008 și este de 1 min 42 sec 96 sutimi, iar recordul mondial a fost stabilit în 2009 de germanul Paul Biedermann: 1 minut și 42 de secunde.

David Popovici, considerat înotătorul fenomen al României, s-a întors recent cu trei medalii de aur și una de argint, plus două recorduri mondiale, între care unul la 100 de metri, de la campionatele europene de juniori.

Robert Glință, timp mai bun decât în serii

robert glinta

În ceea ce-l privește pe Robert Glință, 24 de ani, primul campion european al României, el a ieșit pe locul al patrulea în prima semifinală în care a concurat, însă cu un timp mai bun decât cel reușit în serii. A parcurs cele două lungimi de bazin în 53 de secunde și 20 de sutimi. Ulterior, după ce s-a desfășurat și cea de-a două semifinală, timpul lui Robert Glință a fost al optulea din concurs, reușind la limită calificarea în finală.

În serii, pentru calificarea în semifinale, Robert Glință ieșise abia cu al 12-lea timp, 53 de secunde și 67 de sutimi.

Și finala lui Robert Glință are loc marți, 27 iulie, de la ora 4:59, ora României.

„Sperăm ca mâine dimineață (luni – n.r.), când toată România se trezește, să venim cu vești bune că urmează și finale”, spunea duminică, la Digi24, Camelia Potec, președinta Federației române de Natație, după calificarea celor doi înotători români în semifinale. Acum, speranța Cameliei Potec a devenit o certitudine: David Popovici și Robert Glință sunt în finale.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente