Acasă Administratie ATENTIE braileni! S-a dat liber la vacante in Bulgaria / Fara carantina,...

ATENTIE braileni! S-a dat liber la vacante in Bulgaria / Fara carantina, teste sau vaccin

Turistii romani vor putea merge in Bulgaria doar cu actul de identitate sau pasaportul pana la finalul sezonului, indiferent de situatia epidemiologica, dupa ce Bulgaria a eliminat toate restrictiile pentru romani, transmite turoperatorul Travel, intr-un comunicat de presa citat de Agerpres.
Guvernul Bulgariei a anuntat, pe 16 iulie, o serie de modificari privind accesul strainilor pe teritoriul tarii vecine, in contextul pandemiei COVID-19. Vestea buna este ca turistilor romani li se va solicita doar actul de identitate sau pasaportul pana la finalul sezonului, indiferent de situatia epidemiologica”, se arata intr-un comunicat al turoperatorului Travel.

Restrictiile sunt eliminate intrucat Romania si Bulgaria au ajuns la un acord reciproc privind libera circulatie. Romania este singura tara care a primit o derogare prin lege. Potrivit sursei citate, in 2021, interesul romanilor fata de litoralul bulgaresc este cel putin dublu fata de vara anului 2020. „Acest an a marcat o crestere importanta a interesului romanilor fata de litoralul bulgaresc, cu minimum 100% fata de sezonul estival 2020. Este drept, a contribuit si faptul ca Grecia se afla pe lista galbena, iar Bulgaria nu solicita nimic in plus turistilor romani fata de anii precedenti la trecerea granitei”, a declarat Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.

Exit mobile version