-0.1 C
Brăila
sâmbătă, ianuarie 28, 2023
AcasăAdministratieNici pentru bani nu se pun cu "burta pe carte" / ...

Nici pentru bani nu se pun cu “burta pe carte” / Din nou, candidatul pentru postul de director al CJAS Braila a picat examenul cu 46 de puncte din 100

Pe 26 iulie, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) organiza concurs pentru posturile de director general vacante de la casele judetene de sanatate. Pentru a fi declarat admis candidatul trebuia sa obtina peste 70 de puncte la proba scrisa.

Doar 2 din cei 18 candidati au promovat concursul pentru șefia Caselor Judetene de Asigurari de Sanatate. Dupa trei concursuri, doar 20 de posturi din cele 37 au fost ocupate.

Candidatul pentru CJAS Braila a picat examenul, din nou

Nu avem cu cine! Din nou, candidatul pentru postul de director al CJAS Braila a picat examenul cu 46 de puncte din 100. Candidatul, al carui nume este tinut “LA SECRET” invocandu-se  GDPR, urma sa aiba pe mana milioane de euro, casele judetene avand de gestionat un buget urias: aproape 10 miliarde de euro in acest an. Omul care ar fi trebuit sa decida ce bani sunt decontati catre spitalele de stat și private nu a reusit sa ia punctajul minim, banii pe care i-ar fi avut pe mana nefiind un motiv suficient sa se puna cu “burta pe carte”. Pe scurt, el dirijeaza fluxul de bani de la bugetul asigurarilor sociale catre beneficiari, ceea ce ii confera o putere uriasa la nivel local.

La nivel national, doar doi din cei 18 candidati care s-au prezentat luni, 26 iulie 2021, la concursurile pentru ocuparea functiilor de directori ai caselor judetene, adica gestionarii din teritoriu ai bugetului de aproape 45 de miliarde de lei al institutiei, au promovat proba.

Acesta este cel de-al treilea concurs pentru ocuparea posturilor organizat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), in contextul in care la primele doua au promovat doar 18 candidati. Asadar, dupa trei concursuri, au fost ocupate doar 20 dintre cele 37 de posturi de director general la Casele Judetene de Asigurari de Sanatate.

Cele doua case judetene de sanatate care vor avea un nou director general prin concurs sunt Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Bacau si Casa Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti (OPSNAJ). Candidatii au obtinut 72,2 puncte, respectiv 71 puncte la proba scrisa. Candidatii care au obtinut minimum 70 de puncte vor trece de asemenea și printr-un interviu.

Ceilalti 16 candidati au fost respinși, avand calificative sub 70 de puncte, jumatate dintre ei chiar sub 50 de puncte. Alti cinci candidati au fost absenti la proba scrisa.

Sef peste cel mai mare portfofel al judetului

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate este, practic, cea mai bogata institutie din domeniul sanatatii, iar casele judetene au de gestionat un buget urias: aproape 10 miliarde de euro in acest an. Casele Judetene de Asigurari de Sanatate reprezinta, in multe cazuri, “cel mai mare portofel” dintr-un judet, asa cum afirma, recent, fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu.

Numele candidatilor, tinut LA SECRET

Concursul este primul din istoria Casei Nationale in care numele candidatilor au fost secretizate, acestia invocand GDPR. Multi candidati au solicitat ca numele si rezultatul obtinut de ei la concurs sa nu se publice, prin raportare la Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor).


RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Most Popular

Comentarii recente