10.2 C
Brăila
miercuri, martie 22, 2023
AcasăAdministratieImagini impresionante pe santierul podului de la Braila / Lucrarile au ajuns...

Imagini impresionante pe santierul podului de la Braila / Lucrarile au ajuns la jumatate

Cel mai spectaculor proiect de infrastructura din Romania, podul suspendat peste Dunare de la Braila a ajuns la jumamate de drum. Al treilea pod ca marime din Europa creste de la o zi la alta, iar din 2023 ar trebui ca soferii sa poata circula pe el.

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a precizat intr-un mesaj pe Facebook ca lucrarile la podul suspendat din Braila se apropie de 50%.

Imagini proaspete de pe unul dintre cele mai spectaculoase santiere din tara: podul suspendat peste Dunare de la Braila. La ce se lucreaza acum: la blocurile de ancoraj; la turnuri, unde se pregateste terenul pentru montarea ulterioara a cablului principal – se monteaza schele, cablul de tragere; la drumurile de legatura de pe malurile Braila si Tulcea, complet deblocate anul acesta. Aici se fac decopertari, sapaturi pentru podete si se toarna beton pentru fundatia acestora”, a scris Drula pe Facebook.

Ministrul spune ca stadiul fizic pe intreg proiectul (pod+drumuri de legatura) se apropie de 50%.

Lungimea totala a podului va fi de aproape 2 kilometri, iar deschiderea centrala – de 1120 metri. Va fi al treilea pod din Europa din punct de vedere al deschiderii centrale si al lungimii.

Pod peste dunare_ stadiul lucrarilor 50%
Pod peste dunare_ stadiul lucrarilor 50%
Pod peste dunare_ stadiul lucrarilor 50%
Pod peste dunare_ stadiul lucrarilor 50%
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Most Popular

Comentarii recente