21.5 C
Brăila
sâmbătă, septembrie 30, 2023
AcasăAdministratieElevii braileni, inapoi in banci in luna septembrie

Elevii braileni, inapoi in banci in luna septembrie

Toti elevii din Romania vor incepe scoala ca altadata, adica in banci. Anuntul a fost facut de catre ministrului Educatiei, care a anuntat  oficial reluarea cursurilor fizic pentru elevi si prescolari.

Cimpeanu sustine ideea transformarii unor cabinete medicale scolare in centre de vaccinare anti-COVID, subliniind ca nu este adeptul obligativitatii in ceea ce priveste vaccinarea.

Atat cat am in limitele de competenta (…) pot sa va spun ca scoala va incepe fizic, cu prezenta fizica. Scoala va incepe in data de 13 septembrie. (…) In momentul de fata, va raspund foarte clar: bazandu-ma pe informatiile pe care le am in limita de competenta, bazandu-ma pe cunoasterea conditiilor din scoli, in care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decat in orice alte locuri, cu exceptia unitatilor sanitare, bazandu-ma pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din invatamant in raport cu orice alta categorie de personal, bazandu-ma pe actiunile pe care le avem in vedere pentru a sustine importanta si necesitatea vaccinarii, ma pronunt cat se poate de clar in favoarea deschiderii scolii cu prezenta fizica pentru toti elevii, fara scenarii de functionare. Am dreptul sa manifest optimism, in paralel luand in considerare orice alte variante vor rezulta in evolutia epidemiologica”, a afirmat Sorin Cimpeanu, marti, in cadrul unei conferinte de presa.

Ministrul Educatiei a avansat ideea transformarii cabinetelor medicale din scoli in centre de vaccinare, in functie de specificul scolii si de situatia din fiecare unitate scolara.

Dupa anuntul deschiderii scolilor, ministrul a declarat ca desi este pro vaccinare, nu sustine ideea obligativitatii. “Desi sustin in modul cel mai hotarat importanta si avantajele vaccinarii ca unic gest care ne poate ajuta sa punem punct acestei pandemii, nu sunt adeptul obligativitatii”.

In ceea ce priveste testarea pentru depistarea infectiei cu SARS-CoV-2, Sorin Cimpeanu a aratat ca sustine “importanta testarii cel putin in cazurile in care apar simptome”, spunand ca testarea este “o datorie a statului, nu a angajatului care prezinta simptome”.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente