19.5 C
Brăila
vineri, septembrie 22, 2023
AcasăAdministratieNi se duc brailenii / Judetul nostru va pierde un sfert din...

Ni se duc brailenii / Judetul nostru va pierde un sfert din populatie pana in 2050

Date extrem de ingrijoratoare privind evolutia demografica a judetului Braila in urmatorii 30 de ani. Potrivit statisticilor Eurostat, Braila se va confrunta cu o pierdere semnificativa a populatiei, fiind al doilea cel mai afectat judet din Romania.

Mai precis, cu o rata a populatiei in scadere cu peste 30 la suta, judetul va pierde mai bine de un sfert din populatie, fiind pe locul 2 pe tara din acest punct de vedere.  Potrivit datelor Directiei de Statistica Braila, judetul nostru numara 340.840 persoane in anul 2020, in conditiile in care, in anul 1992, erau 392.031 persoane. In tot acest timp, Braila a pierdut foarte multi locuitori pentru ca acestia au plecat in strainatate, dar si pentru ca judetul se confrunta cu o migratie interna, brailenii alegand alte orase mai dezvoltate si unde salariile sunt mai mari.

Declinul populatiei din Braila ar ajunge la aproape un sfert din populatia actuala pana in 2050, iar in celelalte judete, cu exceptia Iasi, populatia ar urma sa scada de asemenea considerabil, declinul urmand sa aiba proportii dramatice in judetele din sudul tarii, dar nu numai.  Judetele cu declin mai redus, sub 15%, sunt fie judete mai dezvoltate si care atrag migratie interna, fie judete, nu multe,  in care dimensiunea scaderii naturale este mai moderata, prin natalitate si mortalitate inca neafectate la cotele cele mai mari.

Potrivit analizei EUROSTAT, populatia Romaniei va ajunge de la 19,4 milioane de persoane în 2019 la 15,5 milioane de persoane in 2050.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente