Acasă Local Pericol urias pe strazile Brailei / Beat crita, a furat o masina...

Pericol urias pe strazile Brailei / Beat crita, a furat o masina si a gonit cu politia pe urma

La data de 08.08.2021, in jurul orei 18.00, politisti din cadrul Politiei Municipiului Braila- Biroul Ordine Publica au identificat un autoturism care se deplasa pe strada Hipodrom, ocazie cu care politistii au pornit semnalele acustice si luminoase ale autospecialei, efectuand semnal regulamentar de oprire, insa conducatorul auto a oprit autovehiculul pe Aleea Policlinicii.

Politistii l-au identificat la volanul autovehiculului pe un brailean, in varsta de 51 de ani.

Intrucat acesta emana halena alcoolica, soferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultand faptul ca avea in aerul expirat o imbibatie alcoolica de 1,57 mg/l alcool pur in aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor de sange, in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Cu ocazia verificarilor efectuate, politistii au constatat ca autovehiculul in cauza nu apartine soferului depistat. Acesta, in timp ce se afla in locuinta proprietarului, din municipiul Braila, profitand de faptul ca acesta dormea, a luat cheile autovehiculului si a plecat, dupa care a fost interceptat de lucratorii de politie.

Pe numele sau a fost intocmit dosar penal si se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului si furtul in scop de folosinta.

Fata de brailean, politistii au luat masura retinerii, pentru o perioada de 24 de ore, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Braila, care supravegheaza activitatea de urmarire penala in cauza.

In cursul zilei de ieri, 9 august, procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Braila a dispus fata de barbat masura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Politistii reamintesc faptul ca una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, care se pot solda chiar cu pierderea de vieti omenesti o reprezinta conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice si recomanda tuturor soferilor sa nu se urce la volan daca au consumat alcool si sa aiba intotdeanua o conduita preventiva in trafic.

Exit mobile version