19.9 C
Brăila
vineri, septembrie 29, 2023
AcasăEvenimentBrailean norocos / Politistii i-au recuperat geanta uitata in gara. Era plina...

Brailean norocos / Politistii i-au recuperat geanta uitata in gara. Era plina cu obiecte de valoare si bani

La data de 16 august, in jurul orei 11.15, politisti din cadrul Biroului Judetean de Politie Transporturi  Braila, cu ocazia activitatilor specifice desfasurate in zona statiei CFR Braila au gasit o geanta de laptop, din material textil, de culoare negru, pe o banca situata la peronul II.

Politistii au verificat continutul gentii si au identificat mai multe documente personale, un telefon mobil cu touchscreen, in stare de functionare, suma de 1800 de lei si un card bancar cu codul PIN atasat.

De asemenea, politistii au stabilit imediat ca proprietarul bagajului este un barbat, in varsta de 60 de ani, din orasul Faurei, care in urma cu cateva minute se urcase in trenul CFR calatori Galati-Adjud, din statia Braila, la ora 11.11 si calatoreste pana in statia CFR Faurei, unde isi are domiciliul.

Barbatul a fost informat de politisti despre faptul ca bagajul sau se afla in siguranta, in posesia politistilor de la Postul de Politie Transporturi  Braila, unde ulterior braileanul s-a prezentat si si-a recuperat bagajul cu toate bunurile uitate.

Astfel,  politistii braileni i-au adresat recomandari privind necesitatea manifestarii unei atentii sporite pentru bunurile personale atunci cand calatoreste, intrucat acestea puteau ajunge in mainile unei persoane de rea-credinta.

De asemenea, politistii i-au recomandat barbatului sa nu mai pastreze codul PIN al cardului, atasat de acesta, intrucat de aceasta data bagajul a ajuns in posesia oamenilor legii, insa in alte circumstante, o persoana de rea-credinta, care ar fi gasit bagajul l-ar fi putut folosi pentru a-si insusi banii din cont.

Cu aceeasi ocazie, barbatul a adresat multumiri politistilor pentru vigilenta de care au dat dovada, intrucat in bagaj nu avea doar documentele personale, ci si pe ale sotiei, care il mandatase sa ii depuna cererea pentru obtinerea deciziei de pensionare.

Barbatul a precizat ca pierderea documentelor ar fi insemnat intarzierea depunerii documentatiei de pensionare pentru sotia lui si respectiv pierderea unor drepturi banesti, pe cateva luni bune, cu atat mai mult cu cat in bagaj avea si o suma de bani considerabila, pe care de asemea a    recuperat-o.

Pe aceasta cale, politistii informeaza cetatenii despre faptul ca insusirea bunului gasit sau ajuns chiar din eroare la dumneavoastra, constituie infractiune.

ATENTIE! In cazul in care nu predati bunul gasit autoritatilor sau celui care l-a pierdut, precum si daca dispuneti de acel bun ca si cum ar fi al dumneavoastra savarsiti o fapta penala, care se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda, asa cum prevede Codul Penal.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Anunt public

Anunt public

Anunt public

Comentarii recente