-0.1 C
Brăila
sâmbătă, ianuarie 28, 2023
AcasăEvenimentLiceul "Panait Istrati" / Frauda la BAC in Braila / Au trimis...

Liceul “Panait Istrati” / Frauda la BAC in Braila / Au trimis subiectele pe un grup de Facebook

Frauda la Bacalaureat. In aceasta dimineata, chiar in timp ce se sustinea proba de profil, elevii au incercat sa triseze. Acestia vor fi eliminati din examen, a anuntat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu..

Frauda de la Bacalaureatul de toamna a aparut dupa ce, pe un grup de Facebook, au fost postate subiectele şi rezolvarile la probe. Pe grupul intitulat Bacalaureat 2021-2022 au fost postate fotografii chiar din timpul examenului. La putin timp dupa ora 9.00, cand elevii au primit subiectele, pe grupurile de socializare destinate acestui examen au fost postate variantele primite in examen. Elevii le cereau colegilor de acasa sa le rezolve si imediat dupa asta, candidatii au primit si o parte din rezolvari, in comentarii. S-a intamplat la biologie și fizica.

In imagini se pot vedea inclusiv profesorii supraveghetori care stateau la catedra. In comentariilor postarilor se pot vedea și rezolvarile subiectelor.

In Braila, frauda s-a prosul la la centrul de la Liceul Tehnologic „Panait Istrati”.

Candidatul care ar fi fraudat examenul are 33 de ani şi provine din promoţiile anterioare. Acesta a susţinut astăzi proba la alegere a profilului si specializarii.

Cimpeanu: “Sunt cinci situatii in care au fost semnalate aceste fraude. Ştim liceele, se identifica pozitia elevilor in banci”

Şeful de la Educatie a anuntat masuri severe in cazul acestor elevi.

“Da, sunt cinci situatii in care au fost semnalate aceste fraude. Avem in atentie, sunt cinci sali de clasa, in cinci licee din cinci judete diferite: un liceu din Braila, din Braşov, din Gorj, din Dolj.

Cunoaştem aceste licee, cunoaştem salile de clasa, se identifica inclusiv pozitia elevilor şi cu siguranta vor fi eliminati din examen şi vor avea o interdictie de a se mai prezenta un timp.

Am venit cu foarte multe masuri in sprijinul conştientizarii ideii de corectitudine a examenelor. Cei care nu au inteles acest lucru vor suferi cele mai drastice masuri: eliminarea din examen”, a anuntat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, miercuri.

Liceele cu pricina sunt: Liceul Tehnologic “Panait Istrati” Braila, Liceul Tehnologic Dr. N. Rucareanu din Braşov, Liceul cu Program Sportiv Tg Jiu, Liceul Tehnologic Constantin Brancuşi din Craiova.

Intrebat cum s-a putut intampla acest lucru, avand in vedere ca elevii trebuie sa-şi lase telefoanele la intrarea in sala de examen, ministrul a vorbit de sanctionarea fraudelor.

Liceele unde au fost fraude: Braila, Braşov, Gorj, Dolj

“Intentii de frauda, din pacate, au existat, exista şi vor exista. Important este sa le sanctionam drastic. Vom vedea şi in ce masura personalul care avea datoria supravegherii a comis erori din aceasta perspectiva”, a precizat Sorin Cimpeanu.

La sesiunea de toamna Bacalaureat 2021, au fost inscrişi 39.000 de elevi, dar nu s-au prezentat toti la examen.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Most Popular

Comentarii recente