10.2 C
Brăila
duminică, aprilie 2, 2023
AcasăPublicitateCe poți face după absolvirea ingineriei informației

Ce poți face după absolvirea ingineriei informației

Ingineria computerizată sau a informației a fost întotdeauna una dintre cele mai bune și la căutare alegeri de carieră pentru tinerii aspiranți. Acest lucru se datorează în primul rând faptului că domeniul se extinde pe numeroase specializări, creând astfel o serie de oportunități de carieră pentru inginerii de computere. Cu toate acestea, numărul mare de opțiuni disponibile poate deveni adesea copleșitor. De fapt, studenții care încă încearcă să își dea seama ce își doresc pe plan profesional, se confruntă cu dilema referitoare la ce anume să profeseze după. Nu există un singur răspuns la această întrebare și tocmai aceasta este frumusețea ingineriei computerizate. Totul e multilateral. După ce obții diploma de licență, poți alege fie să urmezi studii superioare, fie să intri în lumea corporativă.

Și, ca în fiecare domeniu, există persoane care se abat de la cursul pe care această facultate îl stabilește și fac ceva ce le spune inima și pentru care le pot fi de folos abilitățile cu care se mândresc. Mark Foresta este unul dintre ei, care, după ce a absolvit un program de inginerie computerizată din cadrul Universității Drexel, a început să aibă un interes profund pentru jocurile de cărți și, în timp, a devenit un jucător profesionist de poker. O altă vedetă TV care nu prea este cunoscută pentru codificare este prezentatorul și comediantul american Jimmy Fallon. A învățat să programeze pe computer în timp ce studia informatica la Colegiul Saint Rose din New York, dar a ales să intre în lumea divertismentului, lucrând inițial la Saturday Night Live, apoi la propriul său show Late Night cu Jimmy Fallon și mai recent la The Tonight Show, prezentat în trecut de Jay Leno și Conan O’Brien.

Una dintre opțiunile de carieră de top după absolvirea ingineriei computerizate include titlul de inginer de baze de date. Cei care aleg această cale sunt responsabili de construirea, testarea și menținerea volumului mare de informații scalabile pentru companii, astfel încât oamenii de știință să își poată rula algoritmii pe sisteme de date stabile și optimizate. Inginerii de baze de date lucrează de obicei în strânsă colaborare cu arhitecții și analiștii de date, toți concentrându-se pe un singur obiectiv, acela de a ajuta organizațiile să obțină informații semnificative din seturi de date mari și complexe care pot fi transformate în decizii de afaceri practice. În mod normal, acest tip de ingineri au nevoie de câțiva ani de experiență în industrie în lucrul cu mecanisme și structuri de baze de date precum Hadoop, SQL și, de asemenea, cu API-uri de date populare și instrumente ETL.

O altă variantă de creare a unei cariere este să te specializezi în învățarea automată/programată. Inginerii de învățare automată sunt astăzi unii dintre cei mai căutați profesioniști. Profilul postului necesită un nivel înalt de expertiză în matematică, statistică și informatică, având în vedere că responsabilitățile includ proiectarea și construirea de mașini și sisteme inteligente care pot învăța din experiență și pot îndeplini sarcini asemănătoare omului, cu o supraveghere minimă sau niciun fel de supraveghere. Și, cum viitorul e al roboților, marele interes pentru ocuparea de astfel de posturi nu ar trebui să ne surprindă.

Un titlu de job devenit popular astăzi este acela de dezvoltator/inginer Blockchain. Ingineria informației pregătește studenții și pentru această direcție. După cum sugerează și numele, este vorba despre a deveni experți software care se specializează în tehnologia Blockchain. Ei gestionează și supraveghează ciclurile de viață complete ale aplicațiilor Blockchain, chiar de la cercetare și analiză, până la proiectarea și execuția acestora. Folosesc o combinație de diverse limbaje de programare Blockchain (Simplicity, Solidity, Rholang, JavaScript, C ++ etc.) pentru a crea interfețe avansate, caracteristici și arhitectură pentru sistemele Blockchain. În afară de acestea, stabilesc și măsuri esențiale de securitate, pentru a proteja sistemele de atacuri cibernetice și, de asemenea, pentru a stabili practici de lucru standard.

O altă piesă din puzzle-ul oportunităților create de absolvirea ingineriei informației este rolul unui dezvoltator de software, perfect pentru cei care iubesc codarea și programarea. Specialiștii din acest sector sunt întotdeauna foarte solicitați în sectorul IT. Învață mai multe limbaje de programare, cum ar fi C, C ++, Java, Python, Scala și multe altele, creând programe și aplicații software inovatoare, cu scenarii de utilizare și funcționalități unice, care răspund nevoilor specifice ale clienților.

Studiul ingineriei informației deschide uși și către arhitectura rețelelor de calculatoare, către posibilitatea de a deveni cercetător sau analist de date, analist de sisteme computerizate sau al securității informațiilor, administrator de baze de date, manager al sistemelor de date sau full stack developer. Cheia e să știi ce să alegi după ce ai ales studii atât de complexe.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente