10.2 C
Brăila
vineri, martie 24, 2023
AcasăEvenimentCinci directori de scoli din Braila, scosi "pe faras" de inspectorul Canciu

Cinci directori de scoli din Braila, scosi “pe faras” de inspectorul Canciu

Inspectoratul Scolar Judetean Braila a schimbat 5 directori de scoli si licee din munciipiu si judet prin numiri semi-politice, desi ministrul Educatiei a garantat public ca nu se va intampla acest lucru. Desi scolile nu sunt sediile partidelor politice, sunt spatiile in care copiii trebuie sa se dezvolte personal si profesional, iar actul educational si viitorul tinerilor sa ocupe primul loc, Canciu a schimbat directorii argumentand ca vrea sa schimbe “atmosferain randul colectivului profesoral si pentru o mai buna functionare a scolii.

Aceste doua numiri sunt pur intamplatoare si nu au legatura cu partidul!!??

Prima si cea mai importanta schimbare este in scoala nr. 2 Fanus Neagu din municipiu. Aici a fost numita in functie Emilia Luntraru (fosta Meirosu) fostul deputat liberal, care face parte din conducerea PNL Braila. In fapt, fosta directoare Roxana Vasile a fost schimbata “pentru ca dansa nu intelege subordonarea si nici relatia cu inspectoratul scolar”.

In Faurei, la Liceul Teoretic „George Valsan”, directorul Gabriela Claudia Petrovici a fost schimbat, fiind numit Viorel Ciucasu, profesor din Ianca. Acesta este implicat si in administratie, fiind consilier local independent la Ianca si un sustinator al PNL.

Seria schimbarilor continua pe motiv de “atmosfera”

La Scoala Gimnaziala Chiscani, directorul Anghel Mihai a fost inlocuit cu prof. Georgeta Condruz, iar la Scoala Gimnaziala Surdila Gaiseanca, directorul Ionela Mihalcea a fost inlocuit cu prof. Iuliana Istrate. La liceul Teoretic “C. Angelescu” Ianca, directorul adjunct Florica Iancu a fost inlocuita cu prof. Anca Adriana Caraman. 

Intrebat de catre jurnalistii de la obiectivbr.ro daca decizia de a-l demite pe directorul scolii din Chiscani, Anghel Mihai, finul lui Dan Gheorghita, fostul inspector scolar general adjunct are vreo legatura si cu inlaturarea lui Gheorghita de la ISJ Braila, Canciu a negat un astfel de scenariu, argumentand ca vrea sa schimbe “atmosfera” in randul colectivului profesoral si pentru o mai buna functionare a scolii.

 “Nu are nicio legatura cu asta. Eu nu sunt un om razbunator, nu am niciun motiv. Pe cine sa ma razbun? De ce? Pur si simplu a fost o schimbare care era necesara de mai mult timp”, a spus prof. Catalin Canciu.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Most Popular

Comentarii recente