18.7 C
Brăila
vineri, iunie 2, 2023
AcasăAdministratieAmbrozia isi face de cap prin Braila / Buruienile au acaparat terenurile

Ambrozia isi face de cap prin Braila / Buruienile au acaparat terenurile

Teoretic, ambrozia n-ar avea ce să caute prin Braila. Practic, o gasim la tot pasul. I se spune și “iarba pârloagelor”, iar pârloaga nu-i tocmai ceva foarte urban. Dar, cum sunt atât de multe terenuri lăsate de izbeliște prin oraș și cum amenzile pentru izbeliștea care provoacă alergii în masă sunt mici, iată că suntem iar în plin sezon de alergie la ambrozie: sezonul de toamnă.

In acest scop, in perioada 24.08.2021 – 14.09.2021 polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului al Poliției Locale Brăila au aplicat mai multe avertismente scrise persoanelor fizice și juridice care dețin terenuri pe raza municipiului Brăila și care nu au luat măsuri pentru combaterea buruienii ambrozia.

Astfel, au primit avertisment scris 3 persoane juridice și 22 de persoane fizice care nu au curățat terenurile pe care le au în proprietate de buruiana ambrozia. Persoanele juridice sunt C.N. APDM Galați, pentru terenul aflat în perimetrul str. Fața Portului și Debarcaderului, Compania Națională de Căi Ferate ”CFR ” S.A. București – Sucursala Galați, pentru terenul aferent gării CFR Brăila (Str. Decebal) și S.C. Dunav SRL Brăila pentru terenul de pe Vadul Rizeriei. În ce privește terenurile deținute de persoanele fizice care au primit avertiment scris, acestea se află pe Șos. Buzăului, str. Eroilor, str. Călugăreni, str. Gh. Munteanu Murgoci, str. Milcov și str. Teiului.

Cei care nu iau măsuri pentru combaterea buruienii ambrozia pot fi sancționați contravențional, conform Legii 62/2018 cu sume cuprinse între 750 lei și 5.000 lei (pentru persoanele fizice) și 5.000 lei și 20.000 lei (pentru persoanele juridice). Polițiștii locali vor continua și în perioada următoare acțiunile specifice în vederea identificării și sancționării persoanelor fizice sau juridice care dețin terenuri în municipiul Brăila și care nu iau măsuri pentru combaterea buruienii ambrozia. 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente