Acasă Administratie Braila 2021 / Scoli fara apa potabila si cu toaleta ca pe...

Braila 2021 / Scoli fara apa potabila si cu toaleta ca pe vremea bunicilor / 38% din unitatile de invatamant nu au autorizatie sanitara

Situatie de toata jena. In al doilea an al pandemiei, anul scolar incepe, pentru mii de elevi din tot judetul Braila, fara apa potabila.

Aproximativ 40% dintre unitatile de invatamant din judetul Braila nu au autorizatie sanitara de functionare in anul scolar 2021 – 2022, potrivit informatiilor facute publice luni de Directia de Sanatate Publica (DSP) Braila. Motivul cel mai des intalnit care impiedica scolile sa obtina autorizatie sanitara de functionare este lipsa apei potabile, mai ales in localitatile din mediul rural. Initiativa autorizarii apartine institutiilor, iar acestea au in derulare modernizari cu fonduri europene, lucrari care se afla in diferite stadii, in momentul actual.

Cert este ca, in judetul Braila sunt 104 unitati de invatamant cu personalitate juridica, la care sunt arondate 147 de unitati de invatamant de stat si private.

In total sunt 251 de spatii, din care doar 155 detin autorizatie sanitara de functionare, adica 61,75%. Restul de aproape 38% au inceput anul scolar 2021-2022 fara autorizatie sanitara.

Din cele 96 de unitati de invatamant fara autorizatie sanitara de functionare, zece sunt in municipiul Braila, sase in orasele Ianca si Insuratei si restul in comunele din judet.

Lista unitatilor de invatamant fara autorizatie sanitara:

Exit mobile version