10.2 C
Brăila
vineri, martie 24, 2023
AcasăEvenimentBraila nu mai are paturi libere la ATI COVID / La nivel...

Braila nu mai are paturi libere la ATI COVID / La nivel national mai sunt doar 32 de locuri

Braila nu mai are locuri libere la ATI COVID. Cele 10 paturi sunt ocupate, iar in cazul in care vreun pacient are nevoie de intubare, va fi transferat intr-un alt judet pentru a primi ingrijirile medicale necesare.

In spitalele COVID din Braila sunt internate astazi 101 persoane infectate cu noul coronavirus. In ultimele 24 de ore au fost confirmati 63 de braileni, astazi fiind ziua cu cele mai multe cazuri confirmate de cand am intrat in valul 4.

32 de paturi ATI sunt libere la nivel national

32 de paturi ATI sunt libere, miercuri, pentru pacientii cu COVID la nivel national, dintre care 5 in Bucuresti, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategica.
In data de 22 septembrie 2021, conform datelor existente in aplicatia alerte.ms, la nivel national exista 1163 de paturi de ATI destinate pacientilor COVID-19. De asemenea, 1037 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul intregii tari. in Bucuresti sunt avizate de DSP 246 de paturi de ATI pentru pacientii de COVID-19. La nivel national sunt libere 32 paturi ATI pentru pacientii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite conditii medicale care sunt si confirmate cu SARS-COV-2, iar in Bucuresti sunt 5 paturi libere la acest moment. Se lucreaza pentru operationalizarea si asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile in zilele urmatoare”, precizeaza sursa citata.

Grupul de Comunicare Strategica mentioneaza ca in procesul de operationalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezinta anumite conditii medicale si care sunt si confirmate cu SARS-COV-2 pentru ca in aceste cazuri respectivii pacienti prezinta afectiuni grave ce pot constitui comorbiditati si sunt expusi unui risc mult mai mare.

Situatia paturilor ATI neocupate:

Bihor – 2
Brasov -2
Bucuresti – 5
Constanta- 2
Hunedoara – 3
Ialomita – 4
Satu Mare – 1
Sibiu – 4
Tulcea – 1
Vrancea – 8

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Most Popular

Comentarii recente