19.8 C
Brăila
sâmbătă, septembrie 30, 2023
AcasăAdministratieCORONAVIRUS / De astazi incepe vaccinarea cu a treia doza la Braila

CORONAVIRUS / De astazi incepe vaccinarea cu a treia doza la Braila

Astazi, 28 septembrie, incepe vaccinarea impotriva COVID-19 cu a treia doza. Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe baza de ARN mesager, indiferent de schema initiala. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile Pfizer sau Moderna. Se pot vaccina cu ce-a de-a treia doza doar persoanele care au implinit cel putin 6 luni de la administrarea rapelului.

ATENTIE: Persoanele care au fost inoculate cu serul de la Johnson & Johnson (doza unica), sunt scutite de rapel, deocamdata, pana la noi studii. 

Saptamana trecuta, membrii Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea ( CNCAV ) impotriva COVID-19 au decis, avand in vedere evolutia epidemiologica severa din Romania, pe baza datelor stiintifice disponibile, necesitatea administrarii dozei de rapel, incepand cu 28 septembrie.  Astfel, incepand de astazi toate persoanele care au mai mult de sase luni de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID pot primi a treia doza.

Potrivit CNCAV, doza 3 este ferm recomandata:

persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de varsta), persoanele din centrele medico-sociale si alte categorii vulnerabile prevazute in strategia nationala de vaccinare. persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social si din invatamant.

”Aceste masuri sunt deosebit de importante pentru mentinerea bunei functionari a sistemului de sanatate si a unitatilor de invatamant. Accesul la vaccinare este permis si altor categorii populationale, care au cel putin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, indiferent daca au istoric de trecere prin boala”, precizeaza CNCAV.

Programarea persoanelor pentru administrarea dozei a treia se poate face deja prin platforma online, dar doritorii se pot vaccina inclusiv prin prezentarea directa in centrele de vaccinare, cu buletinul asupra lor. Pentru persoanele din centrele medico-sociale si rezidentiale, imobilizate la domiciliu sau fara adapost, se va utiliza aceeasi modalitate de vaccinare, respectiv cu ajutorul echipelor mobile puse la dispozitie de catre directiile de sanatate publica judetene.

In paralel cu administrarea celei de-a treia doze, continua si imunizarea persoanelor care doresc sa-si faca pentru prima data vaccinul anti-COVID.

A treia doza in Braila

In Braila, vaccinarea se face la centrul amenajat la Liceul ”Anghel Saligny”, centrul drive through Braila Mall, centrul din cadrul Spitalului Irasenesc Faurei precum si in cabinetele medicilor de familie care au contract cu CJAS.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente