Acasă Eveniment Nita Robu, gloria boxului brailean, este in doliu / Mama acestuia a...

Nita Robu, gloria boxului brailean, este in doliu / Mama acestuia a murit

Pugilistul Nita Robu, fostul multiplu campion naţional si balcanic, triplu castigator al Centurii de aur, este in doliu. Mama acestuia a trecut in nefiinta in acesta dimineata.

DUMNEZEU SA O ODIHNEASCA IN PACE! CONDOLEANTE!

GLORIA SPORTULUI BRAILEAN

Emblema a sportului brailean, Nita Robu s-a nascut la data de 26.09.1954 in localitatea Stupina, județul Vrancea, dar a copilarit in satul Olaneasca, comuna Salcia-Tudor, județul Braila. A inceput boxul de la varsta de 14 ani sub indrumarea antrenorului Ion Zlotariu la C.S. M. Braila, apoi a continuat la Box Club Braila si la Dinamo Braila. A fost medaliat cu argint si aur la juniori in campionatul intern, de 9 ori vice-campion la seniori, castigator a trei centuri de aur, de 3 ori campion balcanic, castigator al Turneului Lalelelor -Olanda, Bidgosc-Polonia, Turneului T.S.K. Sofia-Bulgaria, locul 2 Gordova Gardin din Cuba. In prezent este antrenor si presedinte la Clubul A.S. Vispo-Braila.

In cariera sa de sportiv a urcat in ring de 383 de ori, pierzand doar 21 de intalniri. I-a facut KO pe cubanezul Ramirez si pe polonezul Zdreninski, campioni olimpici si mondiali la box. A adus Romaniei peste 50 de medalii si trei centuri de aur.Exit mobile version