18.7 C
Brăila
vineri, iunie 2, 2023
AcasăEvenimentAproape 700 de braileni au primit a treia doza de vaccin

Aproape 700 de braileni au primit a treia doza de vaccin

Brailenii s-au aratat nerabdatori sa se imunizeze cu cea de-a treia doza a vaccinului anti-COVID-19, in primele doua zile de la inceperea administrarii. Pana acum, 677 de braileni au primit cea de a treia doza de vaccin.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Braila  a informat ca in data de 29 septembrie, 601 de persoane au fost vaccinate la nivelul judetului impotriva SARS-CoV-2: 231 cu prima si a doua doza si 370 cu doza a III-a.

Cele mai multe doze au fost administrate in sala de sport a liceului Anghel Saligny– 254 si la centrul drive-through amenajat in parcarea mall-ului – 205.

Pâna astazi, 104.060 de persoane au fost vaccinate anti-COVID in judetul Braila, dintre care 56.230 persoane vaccinate cu scema completa. Programarea pentru administrarea celei de-a treia doze se realizeaza prin prezentarea directa in centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei nationale.

Tot ce trebuie sa stii inainte de imunizarea cu a treia doza

Românii se pot vaccina cu a treia doza in cazul in care au trecut cel putin sase luni de la a doua doua de ser administrat.

De marti, 28 septembrie, toti cei care au implinit sase luni de la administrarea rapelului se pot vaccina din nou. Doza a treia va fi administrata tuturor care doresc, fara sa se mai tina cont de categoria din care faci parte.

Doza 3 poate fi administrata in orice centru de vaccinare unde sunt administrate vaccinuri Pfizer si Moderna sau in cabinetele medicilor de familie care au primit aceste vaccinuri.

Doza a treia de vaccin se face pe baza tehnologiei ARN mesager, produs de Pfizer-BioNTech sau Moderna, inclusiv in cazul celor vaccinati initial cu AstraZeneca. Persoanele imunizate cu Johson&Johnson nu au nevoie momentan de o noua doza.

Românii care vor sa se vaccineze o pot face la orice centru de imunizare cu programare, o pot face fara programare la cel mai apropiat centru de vaccinare sau pot suna la medicul de familie pentru o programare la cabinet.

Copii care au implinit cel putin 16 ani si au 6 luni de la a doua doza de vaccin pot si ei sa faca a treia doza de vaccin

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente