20.9 C
Brăila
luni, iunie 5, 2023
AcasăSOCIALULTIMA ORA Incendiu in sectia ATI a Spitalului de Boli Infectioase/ 9...

ULTIMA ORA Incendiu in sectia ATI a Spitalului de Boli Infectioase/ 9 pacienti MORTI

Au MURIT 9 din cele 10 persoane internate la sectia ATI a Spitalului de Boli Infectioase din Constanta dupa ce un incendiu a izbucnit, vineri, 1 Octombrie 2021, cu flacara si degajare de fum gros. Autoritatile au activat Planul rosu de interventie.

Un incendiu puternic a avut loc vineri dimineata la sectia ATI a Spitalului de Boli Infectioase din Constanta. 9 pacienti au murit in urma incendiului. In dimineata de vineri in spital se aflau 113 pacienti, dintre care 10 internati la Terapie Intensiva. Au fost activate planurile rosu si alb, iar pacientii evacuati sunt transferati la celelalte spitale din municipiu. Au fost oameni resuscitati chiar in curtea spitalului.

Potrivit IGSU, incendiul se manifesta cu flacara deschisa si degajari mari de fum si prioritara este evacuarea pacientilor.

Spitalul de Boli Infectioase din Constanta are peste 70 de ani vechime si este sub ordinea primariei municipiului Constanta. Se pare ca saloanele vechi sunt insuficient ventilate, unele surse neoficiale vorbesc despre o flacara deschisa de la instalatia electrica cea care ar fi produs incendiul care s-a propagat foarte repede.

Pompieri din judetele limitrofe, voluntari, medici, personal medical au intervenit pentru a ajuta oamenii internati in numar foarte mare in spital.

La nivelul ISU Tulcea au fost prealertate echipajele specializate in eventualitatea  activarii Planului Rosu Regional.

Razvan Parconie, purtator de cuvant ISU Dobrogea: In acest moment nu mai este niciun alt pericol, colegii sunt inca la fata locului, actiunea este in dinamica, chiar daca incendiul a fost eliminat la ora 10:55. Ca la orice incendiu se evalueaza si se stabileste ulterior cauza. Cei de la fata locului au scos pacienti afara, dar o parte din pacienti au fost evacuati de personalul spitalului”, potrivit jurnalistilor de la G4media.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente