10.2 C
Brăila
miercuri, martie 22, 2023
AcasăEvenimentATENTIE BRAILENI! Marti, elevii nu vor face cursuri

ATENTIE BRAILENI! Marti, elevii nu vor face cursuri

Elevii si prescolarii nu vor face cursuri marti, 5 octombrie, de Ziua Internationala a Educatiei, a declarat inspectorul Larisa Gojnete, de la Inspectoratul Scolar Bucuresti.Pentru cadrele didactice aceasta zi este libera si cuprinsa in contractul colectiv de munca.

Ziua mondiala a educatiei este sarbatorita in fiecare an pe 5 octombrie, incepand cu anul 1994.  In alti ani, in aceasta zi se realizau evenimente si ateliere pentru dezvoltarea copilului. Anul acesta insa, din cauza situatiei pandemice, aceasta zi se va sarbatori de acasa.

A fost desemnata de UNESCO si marcheaza semnarea, in 1966, a „Recomandarii UNESCO/OIM (Organizatia Internationala a Muncii) privind statutul profesorilor”. Aceasta recomandare, alaturi de cea „privind invatamantul superior” din 1997, constituie principalul cadru de referinta pentru abordarea drepturilor si responsabilitatilor cadrelor didactice la scara globala, potrivit site-ului en.unesco.org, preluat de Agerpres. Federatia globala a Uniunii Sindicatelor Cadrelor Didactice Education International a lansat, la 5 octombrie 1994, o campanie de promovare a meritelor cadrelor didactice si a contributiei aduse de acestea in procesul educational la nivel mondial, astfel fiind recunoscuta aceasta zi la nivel international. De asemenea, in anul 2008 a fost instituit Premiul Hambam pentru a recompensa meritele profesorilor.

Articolul precedentAnunt public
Articolul următor6 ani de SOPHIA la Brăila
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Most Popular

Comentarii recente