10.2 C
Brăila
vineri, martie 24, 2023
AcasăEvenimentBraila, la un pas de carantina de noapte / Masca va deveni...

Braila, la un pas de carantina de noapte / Masca va deveni obligatorie si pe strada

Braila este la doar un pas de introducerea restrictiilor de noapte. Rata de infectare a ajuns vineri la 5,84 la mia de locuitori.

Cand incidenta ajunge la 6 la mie, intra in vigoare noi restrictii.

Persoanele nevaccinate circula in weekend doar de la ora 5.00 pana la ora 20.00, cu anumite exceptii.

1. Se interzice circulatia persoanelor[1] in afara locuintei/gospodariei in zilele de vineri, sambata si duminica in intervalul orar 20,00-5,00, cu urmatoarele exceptii:

a) deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;

b) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, precum si pentru achizitionarea de medicamente;

c) deplasari in afara localitatilor ale persoanelor care sunt in tranzit sau efectueaza calatorii al caror interval orar se suprapune cu perioada interdictiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, si care poate fi dovedit prin bilet sau orice alta modalitate de achitare a calatoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori decesul unui membru de familie.

[1] Masurile instituite nu se aplica persoanelor care sunt vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu virusul SARS-CoV-2 si care fac dovada indeplinirii acestei conditii prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hartie sau in format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.      

De asemenea, in localitatile in care incidenta cumulata la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtarii mastii de protectie, in toate spatiile publice deschise.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Most Popular

Comentarii recente