19.8 C
Brăila
sâmbătă, septembrie 30, 2023
AcasăEvenimentULTIMA ORA! Incidenta a trecut de 7,5 / Nevaccinatii nu vor mai...

ULTIMA ORA! Incidenta a trecut de 7,5 / Nevaccinatii nu vor mai putea iesi din case dupa ora 20.00

Incidenta in municipiul Braila a crescut si mai mult in ultimele zile. Dupa ce au fost impuse restrictii, precum carantina de weekend, iata ca numarul cazurilor impinge la luarea de noi masuri. Municipiul Braila intra in carantina de noapte, valabila in fiecare zi, dupa ce incidenta cazurilor de COVID de trecut astazi de 7,5 la 1.000 de locuitori.

Conform raportarilor Directiei de Sanatate Publica, municipiul Braila a sarit de pragul de 7. 5 cazuri de COVID la mia de locuitori, respectiv 7,52, prag care aduce o serie de noi restrictii. Cel mai probabil, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Braila se va intruni in cursul acestei zile si va decide masurile ce trebuie luate in plus.

In orasele care au trecut deja de de pragul de 7. 5 cazuri de COVID la mia de locuitori, autoritatile au stabilit restrictii precum interzicerea  circulatiei in intervalul orar 20.00-5,00 a celor nevaccinati, existand insa si cateva exceptii, masca este obligatorie in toate spatiile publice deschise si pe  o raza de 50 m in jurul scolilor, pentru persoanele care stationeaza in acest perimetru. Magazinele sunt deschise doar intre 5.00 si 22.00, iar in afara acestui interval este permisa doar livrarea la domiciliu. In restaurante si cafenele, care sunt deschise pana la maxim ora 24.00, e permis doar accesul  persoanelor vaccinate ori trecute prin boala, care au certificat COVID, la fel este permis si accesul in salile de sport ori de fitness, care functioneaza la  50 la suta din capacitate.  La nunti, botezuri, mese festive este permis accesul doar persoanelor vaccinate sau care au avut COVID,  pana la jumatate din capacitatea maxima a spatiului, dar nu mai mult de 200 de oameni.

In afara municipiului Braila, care a trecut de pragul de 7. 5 cazuri la mia de locuitori, in localitatea Racovita  se inregistreaza, luni, o rata de imbolnavire de aproape 14, cea mai mare din judet.

Judetul are o incidenta de 5. 49 de cazuri de COVID la mia de locuitori.

Astfel, este interzisa circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei in intervalul orar 20:00-05:00, cu urmatoarele exceptii:

  1. a) deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;
  2. b) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, precum si pentru achizitionarea de medicamente;
  3. c) deplasari in afara localitatilor ale persoanelor care sunt in tranzit sau efectueaza calatorii al caror interval orar se suprapune cu perioada interdictiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, si care poate fi dovedit prin bilet sau orice alta modalitate de achitare a calatoriei;
  4. d) deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/ insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori decesul unui membru de familie. Persoanele care sunt vaccinate cu schema completa si cele trecute prin boala, care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a și a 180-a zi de la confirmarea cu COVID-19, sunt exceptate de la masura carantinei de noapte.
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente