Acasă Eveniment Dupa Murgoci, inca doua scoli isi trimit elevii acasa

Dupa Murgoci, inca doua scoli isi trimit elevii acasa

Coronavirusul a inceput sa inchida scolile si in Braila. Daca la sfarsitul saptamanii trecute, Colegiul National “Gheorghe Munteanu Murgoci” era prima institutie de invatamant care isi inchidea integral portile, iata ca astazi alte doua institutii si-au anuntat elevii ca vor trece la invatamantul online, din cauza numarului mare de infectari cu noul coronavirus. Este vorba despre Colegiul National Pedagogic “DUMITRU PANAITESCU PERPESSICIUS” si Gradinita cu Program Prelungit nr. 2.

Nici in celelelte unitati de invatamant din municipiu si judet situatia nu este prea roz. Conform datelor publicate pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Braila, in 78 de clase copii au fost trimisi sa studieze de acasa.

Scoala gimnaziala “ALEKSANDR SERGHEEVICI PUŞKIN” este si ea puternic lovita de coronavirus, invatamantul gimnazial fiind trecut in online pentru perioada 13-26 octombrie.

Cele mai multe cazuri se inregistreaza la Scoala Gimnaziala “Fanus Neagu”, unde 13 clase au trecut in online, urmat de Colegiul National “Ana Aslan”, cu 6 clase in online.

Cursurile la clasele unde s-au inregistrat cazuri de COVID-19 au fost suspendate pentru doua saptamani, elevii urmand sa invete in sistem online.

Incidenta cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori este de 7,37 la nivelul judetului Braila si de 9,81 in municipiul Braila.

Exit mobile version