16.6 C
Brăila
sâmbătă, septembrie 30, 2023
AcasăAdministratieNoi RESTRICTII! Masca devine obligatorie si in exterior / Toate scolile se...

Noi RESTRICTII! Masca devine obligatorie si in exterior / Toate scolile se inchid

Toti elevii vor intra in vacanta pentru doua saptamani, incepand de luni,25 octombrie, accesul la majoritatea activitatilor va fi permis doar in baza certificatului verde COVID, va fi instituita carantina de noapte, exceptie facand persoanele vaccinate, iar masca va deveni obligatorie. Noile restrictii vor intra in vigoare in Romania de luni, fiind anuntate miercuri seara de catre presedintele Klaus Iohannis.

Este decizia pe care au luat-o autoritățile de la București in urma unei ședinte in cadrul careia s-a discutat despre explozia cazurilor de coronavirus și soluțiile pentru limitarea raspandirii virusului.
Iohannis a spus ca acestea sunt doar cateva exemple, el spunand ca restrictiile vor fi stabilite concret de catre guvern cel tarziu pana vineri, iar de luni vor fi aplicate.

Presedintele a facut un nou apel catre oameni sa se vaccineze, spunand ca aceasta este solutia pentru a scapa de pandemie.

Declaratiile presedintelui:


Este evident ca scolile sunt puternic afectate si prin elevii care sunt infectati, dar si prin personal – profesorii, invatatorii care se imbolnavesc.
In mod normal, incepand de luni, deci de saptamana viitoare de luni, ar fi vacanta pentru cei mici. S-a decis azi ca aceasta vacanta sa fie valabila nu numai pentru ciclul primar ci si pentru gimnaziu si liceu pentru doua saptamani. Deci incepand de luni este vacanta scolara.

Cand vorbim despre protectia individuala nu intamplator am venit cu masca. Incepand de luni, masca redevine obligatorie peste tot – si in interior, si in exterior, si la scoala – unde se mai tine -, si in targuri, si la cinematograf si daca va plimbati pe strada este obligatoriu sa aveţi masca. Este regretabil, dar trebuie sa instituim restrictii, care vor intra in vigoare de luni.

Guvernul va hotari, in cel mai scurt timp, cel tarziu vineri, foarte concret ce restrictii intra in vigoare, asta dupa ce Comitetul National si expertii in materie vor stabili cu toate detaliile aceste norme si le vor transpune, sigur, si in limbaj juridic.
Vreau sa dau doar cateva exemple care nu sunt exhaustive. De exemplu, va fi restrictionata circulatia de noapte, excepţie facand cei vaccinati si cei care sigur cu legitimatie de serviciu au o treaba legitima de rezolvat.
In timpul zilei, la majoritatea activitatilor, accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinati, din pacate, vor avea o sumedenie de restrictii.
Aceste lucruri, sigur, se vor imbunatati pe masura ce lumea intelege sa se vaccineze si vom scapa de aceasta pandemie.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Anunt public

Anunt public

Anunt public

Comentarii recente