9 C
Brăila
luni, martie 27, 2023
AcasăAdministratieVIDEO Incep lucrarile la BD. INDEPENDENTEI / Atentie! Urmeaza restrictii de cirulatie

VIDEO Incep lucrarile la BD. INDEPENDENTEI / Atentie! Urmeaza restrictii de cirulatie

De joi incep LUCRARILE DE MODERNIZARE CU FONDURI EUROPENE pe bulevardul Independentei. Intregul proiect are o valoare de 15,1 milioane euro – fonduri europene – si o durata de executie de 31 luni.

Atentie insa! Vor fi RESTRICTII pe sensul de mers de la Calea Calarasilor catre Str. 1 Decembrie 1918 (intersectia cu Str. Scolilor nu va fi afectata momentan) !!!

LUCRARILE la Bd. Independentei vor consta in:

– modernizare cale rulare tramvaie si crearea unei benzi dedicate de circulatie pentru tramvai (conditie obligatorie in ghidul de finantare) – 1.765 m pe partea dreapta si 1.855 m pe partea stanga (diferentele apar ca urmare a curbelor liniei de tramvai. Se va face un sistem rutier avand urmatoarea structura: geocompozit cu rol anticontaminant, balast stabilizat 20 cm, ecran de protectie din cauciuc 2 cm, beton de monolitizare C30/37 armat cu 2 plase PC52 18 cm; beton de monolitizare C30/37 armat cu polipropilena 17 cm; geogrila cu rol antifisura; strat de legatura BAD22.4 – 6 cm; strat de uzura MASF16 – 4 cm.).

NOTA- sina de tramvai este deja in Braila

– inlocuire linie aeriana de contact si stalpi de sustinere, pe stalpii de sustinere se vor amplasa corpurile de iluminat pentru pista de biciclete;

– modernizare statii tramvai (accesibilitate persoane cu dizabilitati, sisteme de siguranta);

– montare aparate de achizitionare a tichetelor de calatorie;

– modernizare sistem rutier. Se va executa sistemul rutier avand urmatoarea structura: geocompozit cu rol anticontaminant; strat de nisip cu rol anticapilar 10 cm; strat de balast 30 cm; strat de piatra sparta 20 cm; strat de baza AB31.5 – 8 cm; strat de legatura BAD22.4 – 6 cm; strat de uzura MAS16 – 4 cm);

– infiintare piste de biciclete (4.140 m.), separate de traficul auto cat si de cel pietonal

– modernizare trotuare (15.495 mp) si alei pietonale pe centrul bulevardului (26.412 mp)

Se va folosi urmatoarea structura: strat de balast amestec optimal 10 cm; strat de balast stabilizat cu ciment 10 cm, strat de uzura BA8 – 3 cm);

– modernizare mobilier stradal;

– modernizare spatii de parcare;

– modernizare spatii verzi (suprafata totala 32.423 mp) si construirea unui sistem de irigatii nou.

Nu se vor taia pomii existenti (cu exceptia celor care prezinta pericol de cadere).

Trandafirii vor fi scosi, plantati in Pepiniera Seroplant iar la final replantati pe Bd. Independentei deoarece nu dorim sa pierdem soiurile traditionale de trandafiri.

– realizarea unei retele multitubulare destinata preluarii cablurilor aeriene (au fost prevazute tuburi de PVC montate longitudinal pe ambele parti ale drumului, camere de tragere, camere de acces de la cablurile ce vor fi coborate in subteran catre beneficiari, sub intersectii se vor folosi tuburi metalice pe sub structura rutiera).

– statuile vechi vor fi reconditionate cu respectarea prevederilor legale

– statuile noi cu platforma de expunere vor fi relocate pana la finalizarea lucrarilor

– pentru siguranta circulatiei si managementul traficului s-au prevazut urmatoarele tipuri de lucrari: semnalizare rutiera (inlocuire indicatoare de circulatie), marcaje longitudinale si transversale, inlocuirea corpurilor de semaforizare existente cu altele noi.

Bulevardul va avea si doua fantani arteziene:

FANTANA ARTEZIANA – „CORABIE” (amplasata intre C. Calarasilor si Str. Scolilor)- compusa din doua bazine circulare cu diametrul de 6 m si adancime de 0,4 m (pozitionate in partea din fata si spate a barcii) care comunica intre ele printr-un „curs de apa” cu o latime de 1,15m si lungime de 15,00m. Inaltimea maxima- 1,05 m, Lungimea maxima: 29,90 m., – Latimea maxima: 7,45m., – Inaltimea catargului: 9,50 m.

In bazinele din fata si spate ale barcii sunt prevazute 14 jeturi tip „geyser” care vor crea valuri pentru a simula barca in miscare. Fantana arteziana este prevazuta cu sisteme de filtrare, tratare si recirculare a apei. Pompele de recirculare preiau apa din bazine si o trimit inapoi prin intermediul duzelor de pardoseala, asigurand astfel recircularea apei.

Luminile LED RGB vor ilumina multicolor jeturile tip „geyser” si suprafata celor doua bazine pe perioada noptii. Banda LED RGB va ilumina ‘cursul de apa’ pe toata lungimea acestuia. Adiacent fantanii arteziene va fi construit un camin tehnic subteran pentru echipamentele necesare functionarii.

FANTANA ARTEZIANA – „GLOB PAMANTESC” (amplasata la intersectia cu Str. Scolilor) – este formata dintr-un bazin circular cu diametrul de 5.20m si adancime de 0.80m. In mijloc, pe un soclu va fi amplasat un ‘glob pamantesc’ cu diametrul de 0,80 m in jurul caruia sunt pozitionate 2 elemente din otel inoxidabil, cu diametrul de 2,0 m, respectiv 1.40 m. Pe fiecare element va fi montata o lama de apa, inglobata in structura metalica.

Fantana arteziana va avea sistem de filtrare, tratare si recirculare a apei. Lampile LED RGB vor ilumina multicolor noaptea „globul pamantesc”, elementele din otel inoxidabil si bazinul de apa. Adiacent fantanii arteziene va fi construit un camin tehnic subteran pentru echipamentele necesare functionarii.

Inaltimea libera: 2,00 m. – Diametru: 5,50m/ 6,70 m.

Vezi AICI cum va arata Bulevardul Independentei dupa MODERNIZARE

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Most Popular

Comentarii recente