Sase ani de la scena unei crime perfecte! Colectiv s-a transformat in scrum, la fel ca victimele sale
Astazi, sase ani de la incendiul care a macinat fizic zeci de persoane, iar psihic o intreaga tara. Odata cu acei copii nevinovati ne-a ars si speranta din suflet, speranta ca lucrurile in Romania pot reveni pe un fagas normal. Sase ani, niciun vinovat, dar cu Piedone primar, ce e drept in alt sector. Condamnat in prima instanta la peste 8 ani de inchisoare, Piedone a fost ales primar pentru inca 4 ani. El a declarat ca daca ar fi candidat la sectorul 4, ar fi iesit invingator si acolo, asa ca, probabil, trebuie “apreciata” intentia sa de a nu sfida in asa hal romanii.
Egoismul autoritatilor, pentru care sistemul sanitar a fost o “prioritate neprioritara”, a facut victime si continua sa faca, parca mai multe, parca mai dramatic. Colectiv s-a transformat in scrum, la fel ca victimele sale. Un scrum purtat de vant. O adiere care a ocolit droaia de egoisti care au in mana sistemul sanitar din Romania.
Lipsesc in spitale echipamentele de protectie, dezinfectantii speciali, dar si o cultura a folosirii lor cu sfintenie. Spitale care nu au cultul regulilor si un guvern inexistent (toate care s-au perindat la putere, si fiecare in parte, indiferent de culoare) care NU FACE NIMIC. Nici astazi, dupa sase ani de “regrete” mimate pe la televiziuni, Romania nu are un spital pentru MARII ARSI.
Sunt doua scene ale mortii – clubul fara autorizatii si spitalele – unde 65 de tineri au murit in chinuri, strigand dupa ajutor sau de durere, care au ramas neschimbate si acum, dupa 6 ani, ca un fel de bataie de joc a societatii, de la politicieni pana la electorat.
Dupa 6 ani ce s-a aflat? Aproape nimic. Procesul a inceput abia dupa un an, iar apoi, timp de inca un an, judecatorul a tras de timp, invocand tot felul de proceduri si amanari, pana cand s-a spalat pe maini definitiv, cerand pensionarea. Acum, dupa 6 ani, avem doar o decizie in prima instanta, care poate fi considerata prea blanda fata de niste indivizi care sunt responsabili in mod direct si indirect pentru moartea a 65 de oameni.
Colectiv a insemnat si moartea a doi braileni. Petre Andrei Buca, 29 de ani, arhitect; Loredana Darescu, 29 de ani (decedata la spitalul BG Clinic Ludwigshafen din Germania pe 13 noiembrie 2015).
Colectiv a trecut, cu multi oameni in minus, dar a trecut! Ce ramane dupa el? Convingerea ca indiferent cati vom cadea victime sistemului acesta murdar, spagii si incompetentei, TOT NU SE VA SCHIMBA NIMIC! Sau poate, doar cand macar una din VICTIME nu va fi un ANONIM! Astazi, si nu numai, nu mai pot spune #mandrucasuntroman.