Acasă Eveniment Este GRAV! Coronavirusul a ucis 26 de braileni intr-o singura zi /...

Este GRAV! Coronavirusul a ucis 26 de braileni intr-o singura zi / Din pacate, desi moartea ne da tarcoale, scade interesul pentru vaccinare

Zilnic, sute de braileni sunt testati pozitiv la coronavirus. Tot zilnic, zeci dintre cei infectati pierd lupta cu virusul. Fie ca ajung prea tarziu la spital, fie ca nu ajung deloc, brailenii mor pe capete, rapusi de complicatiile pe care teribulul virus le face in trupurile lor prea firave sa mai lupte.

Dupa saptamani intregi  cu sute de noi infectari, dar și cu zeci de decese aproape zi de zi, brailenii bat pasul pe loc cand vine vorba de vaccinare. Daca saptamana trecuta, odata cu intrarea in vigoare a noilor restrictii, centrele de vaccinare pareau neincapatoare, entuziasmul a scazut vazand cu ochii, in ultimele zile.

Braila a inregistrat ieri, 1 noiembrie, cel mai mare numar de decese: 26. Este un numar record pentru judetul nostru. In sectiile COVID din Braila sunt internate 411 persoane infectate cu noul coronavirus. La ultima raportare au fost confirmati alti 132 de braileni.

Desi ne confruntam cu atatea drame, numarul persoanelor care vor sa se vaccineze a scazut in ultimele zile. Dupa ce pe 27 octombrie s-a inregistrat un record, de 2144 persoane vaccinate, dintre care 273 cu doza a III-a, astazi, in a doua zi din noiembrie, s-au vaccinat doar 1148 persoane, dintre care 235 cu doza a III-a.

Incidenta cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori este de 8,95 la nivelul judetului Braila si de 11.11 in municipiul Braila.

Exit mobile version