19.9 C
Brăila
vineri, septembrie 29, 2023
AcasăEvenimentEXCLUSIVITATE / DNA ancheteaza "castigatorul fantoma" de la DJTS Braila

EXCLUSIVITATE / DNA ancheteaza “castigatorul fantoma” de la DJTS Braila

Ancheta de proportii a Departamentului National Anticoruptie la Directia Judeteana de Tineret si Sport din Braila, dupa rezultatele dubioase ale concursului oragnizat de institutia din Braila la sfarsitul lunii octombrie.
Publicat pe siteul DJTS Braila, anuntul de concurs privind ocuparea unui post de magaziner a atras 15 doritori, care si-au depus dosarele complete de participare pana la data limita de organizare a concursului. Dintre cei 15, doar 5 persoane au participat la proba scrisa, care s-a sustinut in data de 25 octombrie in incinta Restaurantului Sport din Braila, fara a fi inregistrata video, iar rezultatele probei au fost afisate in dupa-amiaza aceleiasi zile, fiind admisi doar 3 candidati, care urmau sa participe la ultima proba, cea de interviu. Pe 29 octombrie, la interviu s-au prezentat doar doi candidati, dintre cei trei declarati admisi. A fost declarat castigator unul dintre ei. Ce este ciudat este faptul ca persoana declarata castigatoare apare cu un cod de inscriere care nu se regaseste nici intre cele 15 dosare declarate eligibile pentru proba scrisa si nici intre cele trei declarate admise pentru proba de interviu!
In aceste conditii, mai multi particpanti au cerut explicatii conducerii institutiei publice, insa li s-a spus ca a fost “o eroare umana”, explicatie care este hilara, pentru ca aceasta eroare ar fi trebuit sa apara si sa fie corectata imediat dupa publicarea listei dosarelor eligibile. Cum poate explica DJTS Braila ca a participat castigatorul la proba scrisa, in conditiile in care codul acestei persoane nu se regaseste pe lista celor 5 care au dat si proba scrisa? De unde a stiut “candidatul fantoma” ca i-a fost admis dosarul, ca a fost admis la proba scrisa? Culmea, nici la afisarea rezultatului la interviu codul castigatorului nu apare.
In incercarea de a se disculpa, DJTS Braila a publicat, dupa ce mai multi candidati au cerut explicatii, trei erate, insa si aici se vede ca lucrurile nu sunt clare, pentru ca daca in prima erata se arata ca dosarul cu codul 968 a fost trecut “eronat” ca fiind 955, in celelalte doua erata se spune ca dosarul cu numarul 968 a fost trecut eronat ca fiind 968! Curat, murdar, nene Iancule!
Prin urmare, la DNA a fost depusa o plangere, procurorii anticoruptie deschizand un dosar de cercetare penala, pentru a clarifica modul in care un cod care nu apare in cele trei faze de concurs, selectie de dosare, proba scrisa si interviu, este declarat castigator.
Practica concursurilor aranjate in institutiile Statului Roman nu este una noua, de cele mai multe ori la mijloc fiind influente financiare si/sau politice, insa la DJTS Braila procurorii DNA au de-a face cu un castigator care, oficial, nici nu i-a trecut prin cap sa participe la concurs!

Incercarile noastre de a obtine o declaratie de la directorul DJTS Nicusor Hagiu (vezi foto) nu s-au putut materializa.

BATISTA PE TAMBAL DJTS publica o erata, dar nu spune cum dosarul a parcurs traseul de concurs
MANGLA Dosarul 968 a fost trecut gresit ca 968!
HOTIE PE FATA Dosarul declarat in final castigator de DJTS nu apare printre dosarele declarate admise
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Anunt public

Anunt public

Anunt public

Comentarii recente