12 C
Brăila
sâmbătă, aprilie 1, 2023
AcasăEvenimentSe reface USL / PNL si PSD s-au inteles pentru o guvernare...

Se reface USL / PNL si PSD s-au inteles pentru o guvernare de 7 ani

Negocierile dintre PNL si PSD au stabilit ca vor forma un guvern atat pana la finele anului 2024, dar si pentru urmatorii patru ani. echipele de negociere conduse de Marcel Ciolacu si Florin Citu au stabilit ca premirul va alterna, cel mai probabil primul fiind Marcel Ciolacu, cu solutia de rezerva Nicolae Ciuca, considerat de PSD ca fiind “independent”.
De altfel, varianta Ciuca adusa in plic de oficiali americani veniti special pentru asta la Bucuresti, este agreata de PSD, daca luam in calcul faptul ca atat fostul Ministru al Apararii Mircecea Pascu (PSD) i-a sarit in ajutor vorbind despre un boicot al liberalilor impotriva lui si faptul ca strategul PSD Vasile Dancu considera ca nominalizarea lui Ciuca drept premier este o solutie buna. Tot in acest context, repozitionarea lui Alexandru Rafila in favoarea introducerii certificatului verde la locul de munca arata ca PSD renunta la boicotul impotriva certificatului verde, pentru ca vor fi nevoiti sa-l sustina si impuna dupa intrarea la guvernare.
Declaratiile celor doi presedinti implicati in negocieri sunt elocvente. „Suntem pe un drum corect si dacă vom fi si cinstiti, si patrioti, acesta este un drum care va duce catre formarea unei noi majoritati”, a declarat Ciolacu. „Am gasit multe lucruri care ne pot uni. Avem o criza in sanatate, in energie si pentru acestea avem nevoie de o guvernare stabila. Dacă reusim cu cei de la PSD sa facem acest lucru este ok”, spus Florin Citu.
La negocieri, PNL s-a predat cu “arme si bagaje”, liberalii acceptand sa introduca in programul de guvernare cele 100 de masuri propuse de PSD si sa cedeze foarte multe ministere importante. Mai mult, chiar daca UDMR este informat constant de PNL despre negocirile cu PSD, exista varianta ca UDMR sa nu fie inclus in marea majoritate care va asigura guvernarea sau daca da, cu siguranta cererile UDMR pentru diferite ministere vor crea valuri in noua coalitie.
PNL este impins spre guvernarea cu PSD chiar de presedintele Klaus Iohannis, care se simte amenintat de posibila suspendare, care in cazul unei coalitii cu PSD va fi doar un vis urat, in conditiile in care doar 14 romani din 100 mai au incredere in el, dupa episoadele tembele cand s-a dus sa joace golf in ziua comemorarii tragediei de la Colectiv si sa viziteze piramidele din Egipt in timp ce in tara mureau in sectiile de terapie intensiva sute de oameni in fiecare zi.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente