Acasă Eveniment BESTIA din Braila! O mama si-a batut bebelusul pana l-a bagat in...

BESTIA din Braila! O mama si-a batut bebelusul pana l-a bagat in coma

O mama din Braila și-a batut copilul, in varsta de doar un an si doua luni, pana l-a bagat in coma. Femeia a fost arestata preventiv pentru 30 de zile, dupa ce Tribunalul Braila a admis cererea formulata de procurori. Femeia risca acum ani grei de inchisoare, daca va fi gasita vinovata. Din primele cercetari, pe 2 noiembrie, mama si-a lovit copilul cu palma in zona corpului, a capului, l-a smucit si zdruncinat.

Mai mult, il lasa nesupravegheat in patul adultilor, de unde cadea si se lovea cu capul de pardoseala din beton acoperita cu mocheta. Mama l-a lasat pe copil si sa sufere fara sa ceara ajutorul medicilor. S-a razgandit cand a observat ca acesta nu mai raspundea.

Potrivit anchetatorilor, copilul a fost adus la urgente la Spitalul Judetean Braila de catre mama si de concubinul acesteia, in stare grava, respectiv in coma – Glascow III. De altfel, medicii sunt rezervati cu privire la evolutia copilului și nu stiu daca va supravietui, deoarece creierul micutului nu raspunde la stimuli.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Braila, anchetatorii au fost sesizati de reprezentantii Spitalului Judetean Braila cu privire la faptul ca un copil in varsta de 1 si 2 luni a fost adus de catre mama si de concubinul acesteia, in stare grava, respectiv in coma. Ulterior, copilul a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” Bucuresti.

Cadrele medicale au constatat ca acesta prezenta coma Glasgow III; Sindrom Silverman sau sindromul copilului batut/smucit, „leziuni cranio-cerebrale cu caracter inalt sugestiv pentru traumatism sever non-accidental; fragmente osoase detasate, partial lizate occipital; fractura parieto-occipital dreapta; leziuni cerebrale ireversibile”. Pentru ca era extrem de grav, medicii au decis transferul acestuia la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” Bucuresti.

In urma cercetarilor, procurorii au stabilit ca in perioada septembrie-2 noiembrie, femeia și-a tot batut copiul cu palmele in cap, l-a smucit, dar l-a și lasat „singur in casa in patul adultilor care nu avea grilaj de protectie corespunzator unui copil de un 1 si 2 luni care nu mergea ci doar se deplasa sprijinindu-se in maini si picioare, context in care acesta cadea din pat si se lovea cu capul de pardoseala din beton acoperita cu mocheta”, a transmis Parchetul de pe langa Tribunalul Braila.
De asemenea, anchetatorii au mai stabilit ca femeia nu l-a ingrijit pe copil atunci cand a observat ca se simtea rau și nici nu a vrut sa cheme medicii. Sursa citata a mentionat ca iubitul femeii a solicitat ajutorul medicilor „la observarea atitudinii sale pasive, care a condus la starea critica a copilului”. Femeia a fost retinuta initial pentru 24 de ore pentru comiterea infractiunii de tentativa de omor, iar duminica a fost arestat preventiv prin decizia Tribunalul Braila pentru 30 de zile.

Exit mobile version