Acasă Sanatate A murit dupa ce a fost plimbat trei zile, intre spitale /Sotia...

A murit dupa ce a fost plimbat trei zile, intre spitale /Sotia sustine ca barbatul nu a fost vazut de niciun medic in acest timp

Un barbat de 46 de ani din Galati a murit dupa ce a fost plimbat inutil de la un spital la altul, trei zile la rand, fara sa primeasca niciun tratament. Barbatul avea pneumonie. Era vaccinat cu schema completa si iesise negativ la testele COVID.

Acum, este ancheta la Spitalul de Urgenta din Galati, dupa ce sotia a reclamat modul in care sotul ei a fost tratat, care, ulterior o decedat. Timp de cateva zile, barbatul de 46 de ani  a suportat un chin, incercand sa primeasca ajutor, apoi a stat 12 ore in frig,  pe o banca din curtea spitalului, in asteptarea unui rezultat PCR care ulterior s-a dovedit a fi negativ. Sotia e convinsa ca sotul ei ar mai fi trait daca sistemul medical n-ar fi fost blocat de infectarile cu Covid.

Tragedia familiei Chirila a inceput inca de vineri, 29 octombrie, cand  barbatul a acuzat dureri in spate si o usoara febra. Familia a solicitat ambulanta pentru un test Covid, insa a fost programat peste doua zile din pricina numarului mare de solicitari. Speriat ca ar fi putut fi infectat cu Covid, barbatul isi cumpara doua teste rapide de la farmacie. Ies ambele negative, iar starea de sanatate i se agraveaza. Se duce la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean la ora 8.00. I se face un test PCR si ramane acolo pana la ora 20.00, in curtea spitalului, pe o banca. Pentru ca se simtea foarte rau si nu primise niciun rezultat, omul decide sa plece acasa pe propria raspundere.

Revolta vaduvei vine dupa ce sotul ei nu a putut fi tratat in niciun spital din Galati. Barbatul a acuzat initial o durere in spate si a luat acasa cateva antiinflamatoare. Cand a inceput sa faca febra, sotia a sunat la 112, dar i s-a spus ca salvarea poate veni abia dupa 2 zile. Fara sa mai stea pe ganduri, au luat un taxi si au plecat la Spitalul de Urgenta. Aici barbatul a fost lasat sa astepte 12 ore in fata spitalului, pana a primit rezultatul testului pentru Covid.

Sotia sustine ca barbatul nu a fost vazut de niciun medic timp de trei zile

Adriana Chirila – sotia victimei: In Romania anului 2021 se mai moare de pneumonie? Deci unde erau medicii? Chiar toata lumea, toti medicii se ocupa numai de COVID? Si astia care nu au COVID ii lasam sa moara asa cu zile? La ora 20 cand l-am sunat, seara, deja avea gura inclestata, nu mai putea de frig, in conditiile in care el nu se simtea bine, facea si febra si a stat numai afara pe banca. I-am zis vino acasa, ce sa mai stai. Ce-ti zic femeile alea de acolo, te-a vazut vreun medic? Nu!

Cu toate acestea, barbatul a plecat acasa, iar dupa miezul noptii a aflat ca nu are COVID. A doua zi a revenit si a fost transferat la spitalul TBC cu diagnosticul pneumonie. Medicii i-au spus ca are saturatia de oxigen mica, asa ca l-au trimis inapoi la Spitalul Judetean de Urgenta.

Adriana Chirila – sotia victimei: L-au plimbat degeaba. Au pierdut vremea. Mi-a zis ca sta pe un scaun, dar se simte foarte molesit, nu mai are puterre de nimic si ca a cerut la doamnele de acolo o pastila sau o perfuzie sa-i faca si a zis ca nu se poate fara stirea medicului sa-i faca nimeni nimic.

Doua ore a fost tinut intr-un container, iar cand starea i s-a agravat a fost internat la terapie intensiva. Sotia a vrut sa afle care este starea lui, insa a fost mustrata.

Adriana Chirila – sotia victimei: Doamna de acolo, foarte deranjata, ca am deranjat-o nu stiu de la ce, mi-a zis: ce vrei draga sa iti spun, este grav, ca daca nu era grav, nu ajungea aici. Pai este grav din cauza voastra, a medicilor, care nu v-ati ocupat de el. Ca daca ii dadeati un tratament, nu era si nu se ajungea la situatia la care s-a ajuns.

A treia zi familia a fost anuntata ca barbatul de 46 de ani a murit. Rudele sunt revoltate si au depus o plangere la conducerea Spitalului de Urgenta Galati.

Este vorba despre un pacient de 46 de ani, vaccinat cu vaccinul Pfizer, doza a doua o avea in august, pentru care am fost solicitati sa intervenim pentru semne gripale, febra, tuse. Echipajul a ajuns la fata locului, l-a gasit cu impregnare virala, testul rapid antigenic a fost negativ. A fost transportat la Spitalul Judetean , la serviciul de urgenta, pe 31 octombrie. Ulterior, pe data de 1 noiembrie a fost din nou transportat de la domiciliu la spital, cu tensiune si puls stabili, iar in data de 1 noiembrie, dupa-amiaza, a fost transportat la Spitalul TBC pentru consult de specialitate si apoi a fost transportat inapoi la Spitalul de Urgenta “,a precizat dr. Mihai Polinschi, director medical Serviciul Judetean de Ambulanta Galati.

Medicii de la Spitalul TBC explica de ce nu au putut sa il primeasca si l-au trimis inapoi la Judetean.

Pacientul s-a prezentat pe data de 1 noiembrie la ora 17.40 in spitalul nostru, trimis de Spitalul Judetean, cu saturatie scazuta, cu sindrom febril cu stare generala alterata. El se prezentase si in data de 31 octombrie la Spitalul Judetean unde avusese o saturatie foarte buna, acum avea o saturatie proasta, o stare generala alterata. Imaginea radiologica se preta la diagnostice diferentiale severe avand in vedere evolutia in 24 de ore. Testul antigen rapid era negativ. A fost returnat pentru investigatii de specialitate si consulturi multidisciplinare catre Spitalul Judetean “, a precizat dr. Claudia Scorpan, purtator de cuvant , Spitalul TBC Galati.

Sotia barbatului mort a depus plangere la Spitalul Judetean.

”Cu privire la aspectele sesizate in plangerea depusa in cursul zilei de ieri la secretariatul unitatii, s-au demarat deja verificari, urmand ca rezultatele sa fie comunicate petentei in termenul legal“, a precizat dr. Violeta Sapira, purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Galati.

Exit mobile version